Meny

Disse kan vinne gullballen

BLANT FAVORITTENE: Spanias David Villa (t.v.) og Nederlands Wesley Sneijder er blant de nominerte - og blant favorittene - til å bli kåret til VMs beste spiller. Foto: EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Messi nominert til kåringen av VMs beste spiller.
Tidligere vinnere av gullballen:

1982: Paolo Rossi (Italia)

1986: Diego Maradona (Argentina)

1990: Salvatore Schillaci (Italia)

1994: Romario (Brasil)

1998: Ronaldo (Brasil)

2002: Oliver Kahn (Tyskland)

2006: Zinedine Zidane (Frankrike)

(ABC Nyheter): Lionel Messi røk ut av VM med Argentina uten å ha scoret mål, men er likevel nominert til gullballen, som tilfaller mesterskapets beste spiller.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) annonserte de nominerte i dag.

Finalelagene Spania og Nederland har med henholdsvis tre og to spillere, mens det også er funnet plass til kometene Mezut Özil (Tyskland) og Asamoah Gyan (Ghana).

Hvis Xavi stikker av med seieren, sikrer han en ekstraordinær dobbel: Pasningsgeniet ble også kåret til mesterskapets spiller da Spania vant EM for to år siden.

Vinneren annonseres etter søndagens finale, men avstemningen avsluttes før avspark i mesterskapets viktigste kamp.

De nominerte og FIFAs begrunnelser:

Diego Forlán (Uruguay): Arkitekten bak lagets angrepsspill, veldig innflytelsesrik, stor betydning for laget, i stand til å slå avgjørende pasninger, målscorer, sterk på dødballer og skudd fra langt hold.

Asamoah Gyan (Ghana): Stor arbeidsradius, effektiv, god dribler, skaper problemer for ethvert forsvar, god målscorer.

Andrés Iniesta (Spania): Veldig ballsikker offensiv midtbanespiller, en stjerne for laget, imponerende dribleferdigheter.

Lionel Messi (Argentina): Enestående med fart og kreativitet for laget. Driblinger, avslutninger, pasninger – spektakulært og effektivt.

Mesut Özil (Tyskland): Et stort talent for nådtiden og fremtiden, har kjappe føtter og godt overblikk, gode og avgjørende pasninger.

Arjen Robben (Nederland): Stort fart og sterke dribleferdigheter, vidunderlig evne til å dra seg innover fra høyre, effektiv for laget.

Bastian Schweinsteiger (Tyskland): Imponerende førstepasning (fremoverrettet og nøyaktig), veldig god pasningsspiller, leverer briljante øyeblikk på egen hånd, ballvinner.

Wesley Sneijder (Nederland): En midtbanemaestro, eksepsjonell arbeidskapasitet, motoren i Nederlands angrep, utmerket pasningsspiller og målscorer.

David Villa (Spania): Toppscorer. Rask, tobent, veldig god én mot én, spiller gode sistepasninger, utmerket avslutter.

Xavi (Spania): Svinger taktstokken og er motoren i det spanske laget, veldig innflytelsesrik i pasningsspillet, en av de flotteste midtbanespillerne i turneringen.

Populært