Meny

Siste sjanse for Cavendish

Til tross for svake resultater er Mark Cavendish fortsatt populær blant autografjegere. (Foto:Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke gått veien for Mark Cavendish så langt i Tour de France. Utfallet av dagens etappe avgjør veien videre for briten.

Mark Cavendish har ikke startet årets Tour de France på samme imponerende vis som i fjor. Briten har som mål å være med i kampen om den grønne poengtrøya, og aller helt vinne den. For HTC-Columbia-rytteren blir dagens etappe svært viktig.

- Hvis vi Cavendish vinner dagens etappe gir vi opp den grønne trøya, og går bare for etappeseiere, sier Brian Holm, sportsdirektør i HTC-Columbia i følge Sporten.dk.

Etter gårsdagens etappe var det en illsint Cavendish som gikk rett i lagbussen før britens hjelm kom ut av bussen, uten hodet til Cavendish inni. Foran dagens etappe har laget endret på taktikken.

- I dag gjør vi om oppsettet, sier danske Holm, uten å ville avsløre noe om hva den nye taktikken går ut på.

Holm forklarer skuffelsen Cavendish med Adam Hansens tidlige exit. Hansen gikk i asfalten og måtte stå av rittet med brukkne ribbein.

- Savnet av Adam Hansen preger oss. Han er flink til å holde feltet strukket de siste meterne, sier sportssjefen.

Skulle Cavendish ikke makte å vinne dagens etappe er det ikke aktuelt å endre taktikken radikalt, og kjøre for spurtkanoner som Mark Renshaw eller Bernhard Eisel.

Populært