Meny

Erik Hamrén sitter trygt

Erik Hamréns jobber for resultater og utvikling samtidig, men EM-plass er ikke et krav. (Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Hamrén trenger ikke bekymre seg for jobben om han mislykkes med å lede Sverige til EM i 2012.

Våre naboer i øst tok seg til fem strake mesterskap før det var stopp. I likhet med det norske landslaget maktet ikke «Tre kronor» å kvalifisere seg til VM. Den avtroppede svenske landslagssjefen Lars Lagerbäck ble erstattet av Erik Hamrén som nå skal gjøre sitt for å få Sverige til europamesterskapet i 2012.

Skulle den tidligere Rosenborg-treneren mislykkes å føre svenskene til mesterskapet i Polen og Ukraina om to år, får han mest sannsynlig likevel fortsette. Det sier den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell til svenske Expressen.

- Det kommer an på hvordan vi taper, sier Lagrell, som mener det viktigste er at landslaget utvikler seg under Hamréns ledelse.

- Man vil både se resultater og utvikling. Landslagssjefen skal helst bygge et lag samtidig som det har resultater, forklarer Lagrell.

Sveriges største stjerne, Zlatan Ibrahimovic, sitter på foreløpig på gjerdet når det gjelder spill på landslaget. Hamrén har hatt telefonkontakt med Barcelona-spissen, men nå skal partene ha møtt hverandre personlig for å diskutere landslagsdeltagelse. Ingen av dem vil bekrefte noe, men i følge Expressen har møtet funnet sted i sommer.

Fotballpresidenten har uttalt seg om saken og sier at han kjenner til kontakten, og at det skal være en god tone mellom Ibrahimovic og Hamrén.

«Søta bror» ligger per 26. mai på 37. plass på FIFA-rankingen. Lagets neste kamp er 11.august hjemme mot Skottland.

Les flere sportsnyheter hos ABC Nyheter her.

Populært