Meny

Nederland-Heitinga: – Forlán er en gud

Nederlands John Heitinga er raus med rosen overfor sin tidligere lagkamerat Diego Forlán, som står på motsatt halvdel i kveldens VM-semifinale. Foto: EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld møtes kameratene i VM-semifinalen.

(ABC Nyheter): Skal Nederland nå sin første VM-finale siden 1978, må de slå Uruguay i kveldens semifinale.

FØLG KAMPEN LIVE FRA 20.30.

Hvordan?

En stor del av svaret: Stans Diego Forlán.

Uruguays store stjerne har hatt et lysende VM, ikke bare med sine tre mål, men som hjernen og drivkraften bak lagets angrepsspill.

I kveld settes han opp mot Nederland-stopper John Heitinga.

De to spilte sammen i Atlético Madrid før Heitinga dro til Everton – og Heitinga vet bedre enn de fleste hva kameraten kan utrette.

«Det blir en helvetes kamp, Diego!»

– Forlán er en veldig god spiller, sier han ifølge FIFAs hjemmeside.

– Jeg har holdt kontakten med ham helt siden jeg forlot Atlético, fordi Diego først og fremst er en flott fyr. Så fort jeg visste at landene våre skulle møtes i semifinalen, sendte jeg ham en tekstmelding. Hva jeg skrev? «Det blir en helvetes kamp, Diego!».

I kveld legges vennskapet på is i minst 90 minutter. Da handler det om å stanse mannen som to ganger har vunnet Gullstøvelen som den mestscorende klubbspilleren i Europa.

– Han er en gud både i Madrid og i Uruguay, og dette mesterskapet beviser det, sier Heitinga.

– Diego er god med begge føtter, og det er umulig for forsvarere å vite hva han kommer til å gjøre. Det er avgjørende at vi nekter ham plass til å skyte selv fra distanse, for han besitter et av planetens beste skudd.

Lettet over Suárez-suspensjon

Nederlands oppgave blir enklere av at Forláns angrepskollega Luis Suárez er utestengt for det røde kortet han pådro seg med den avgjørende «Guds/Djevelens hånd»-handsen i kvartfinalen mot Ghana.

Suárez, som har scoret tre VM-mål, erstattes trolig av mannen med det avgjørende, arrogante straffesparket mot Ghana, Sebastián «El Loco» Abreu.

– Jeg er lettet over at Luis Suárez er suspendert, for han vet å ta vare på sjansene. Med ham kan en halvsjanse bli til scoring, sier John Heitinga.

Uavhengig av Forlán og Suárez: Nederland er storfavoritt til å ta seg VM-finalen, hvor de i så fall møter vinneren av Tyskland–Spania og får sjansen til å vinne sitt første VM-gull.

I kveld må de klare seg uten midtbaneankeret Nigel de Jong og backen Gregory van der Wiel, som er suspenderte.

Uruguay, som bare har drøyt tre millioner innbyggere, jakter sin første VM-finale siden 1950. Det gjør de, i tillegg til Suárez, uten Jorge Fucile og Nicolas Lodeiro. I tillegg er kaptein og midtstopper Diego Lugano er usikker med skade.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært