Meny

- Det er en pågående diskusjon

Sven-Göran Eriksson (t.v.) venter på et tilbud om forlengelse med Elfenbenskysten. Her leder han lagets oppvarming i VM. (Foto: Scanpix/Sergey Dolzhenko)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven-Göran Eriksson ønskes videre av det ivorianske fotballforbundet, til tross for den tidlige exiten i VM.

Elfenbenskysten kom seg ikke videre fra gruppespillet i VM og Sven-Göran Erikssons dager som sjef for ivorianerne virket å være talte. Nå ser det derimot ut til at «Svennis» får fornyet kontrakten sin.

- Jeg vet at de er interesserte i en forlengelse, sier Tord Grip, Erikssons assistenttrener, til svenske Aftonbladet.

Elfenbenskysten og Didier Drogba havnet i gruppe med Brasil, Portugal og Nord-Korea, og kun mot sistnevnte motstander fikk ivorianerne med seg tre poeng. Dermed ble det tidlig hjemreise for det vestafrikanske landet.

- Det foreligger ikke noe konkret, men det er en pågående diskusjon. Allerede når vi forlot VM merket vi at det var mye positivitet, både fra spillere og fra lederhold, sier Grip til avisen.

Det afrikanske nettstedet AllAfrica.com har vurdert de afrianske landenes innsats, og er ikke spesielt impoenert over Eriksson i hans korte periode som langslagssjef. Han ble ansatt i mars og fikk gjort lite med spillermaterialet før verdensmesterskapet tok til. Vurderingen av «Svennis» gir han pluss for bedring i defensiv strukturering, men at hans periode i sjefsstolen totalt sett har vært mislykket. Likevel later det til at den rutinerte svensken får fortsette for «Les Éléphants».

Tord Grip og Sven-Göran Eriksson har fulgt hverandre tett de siste ti årene. Rundt tusenårsskiftet trente Eriksson og Grip italienske Lazio, deretter fulgte jobber for Englands landslag, Manchester City og det mexicanske landslaget. Nå venter duoen på svar fra det ivorianske fotballforbundet, og Grip er ikke avvisende til å fortsette som Erikssons høyre hånd.

- Jeg ligger lavt enn så lenge, svarer Grip på direkte spørsmål om han blir med videre hvis Eriksson skulle få et nytt tilbud.

Populært