Meny

Kaputt Hushovd

Thor Hushovd skuffet med en 157 plass på den 8,9 km lange prologen i Tour de France i Rotterdam lørdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra første pedaltråkk merket Thor Hushovd (32) at det ikke ville bli hans dag i Tour de France lørdag.

157.-plass av 197 startende, ett minutt og 19 sekunder bak overlegne Fabian Cancellara over 8,9 kilometer, var alt annet enn 2006-prologvinneren hadde i tankene før start.

– Allerede i første «utforkjøring» – ned fra startrampen – merket jeg at det ikke var min dag, sa Thor Hushovd til NTB.

– Jeg hadde ikke noe som helst i beina, og det ble en kamp bare å komme meg til mål. Jeg klarte ikke å gå «i kjeller’n» og ta ut alt. Beina fungerte bare ikke, beskrev han.

Les også: Innrømmer taktisk Boasson-bom

Oppladningen til Touren har vært alt annet enn optimal. En måned og 24 dager før prologen i Rotterdam brakk han kragebeinet i en velt under trening. Etter comeback i Tour de Suisse midt i juni og NM forrige helg ble Hushovd rammet av kraftig forkjølelse.

Likevel ble han norgesmester. Men forberedelser til prologen i Tour de France er det ikke blitt noe av.

– Oppkjøringen har vært alt annet enn optimal, men jeg er ikke bekymret etter en dårlig prolog. Søndag blir det å starte på nytt, for jeg vet at formen er der. Men på en slik prolog er man nødt til å være helt skjerpet, og det var jeg ikke. Da ble det slik det ble. Da jeg ville sykle fortere, svarte ikke kroppen i det hele tatt.

Gul ledertrøye må Hushovd etter alt å dømme se langt etter i årets Tour.

Søndag starter kampen om grønn poengtrøye.

Om tre uker får vi svaret på hvordan det gikk. (©NTB)

Populært