Meny

Cancellara vant – Armstrong viste storform

SUVERNE CANCELLARA: Fabian Cancellara var storfavoritt til å vinne kveldens prolog i Tour de France, og innfridde med en klar seier. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-kongen tok første stikk mot Contador, bare timer etter dopingbeskyldningene. Men Cancellara var overlegen i prologen.
Tour de France:

Prolog, 8,9 km tempo i Rotterdam:

1) Fabian Cancellara, Sveits (Saxo Bank) 10.00, 2) Tony Martin, Tyskland (HTC-Columbia) 0.10 min. bak, 3) David Millar, Storbritannia (Garmin) 0.20, 4) Lance Armstrong, USA (RadioShack) 0.22, 5) Geraint Thomas, Storbritannia (Sky) 0.23, 6) Alberto Contador, Spania (Astana) 0.27, 7) Tyler Farrar, USA (Garmin) 0.28, 8) Levi Leipheimer, USA (RadioShack) samme tid, 9) Edvald Boasson Hagen, Norge (Sky) 0.32, 10) Linus Gerdemann, Tyskland (Milram) 0.35.

Øvrig norsk: 157) Thor Hushovd (Cervélo) 1.19 min. bak.

(NTB)

(ABC Nyheter): Tempokongen Fabian Cancellara var storfavoritt til Tour de France-prologen – og innfridde naturligvis da verdens viktigste sykkelritt rullet i gang i kveld.

Saxo Bank-rytteren vant den 8,9 km lang prologen i Rotterdam, ti sekunder foran Tony Martin og 20 foran David Millar.

Etter seieren ble sykkelen hans skannet på jakt etter en motor, skriver NTB.

Det har vært hevdet at sveitseren brukte en motordrevet sykkel da han vant Flandern Rundt og Paris-Roubaix tidligere i år, hvilket har ført til at det ble innført en motorskanner under Tour'en.

– Skal dere lete etter en motor? Se her, da. Det er jeg som er motoren, sa Cancellara med et smil da kontrollørene snappet sykkelen hans for å skanne den.

Til lagkamerat Stuart O'Grady hadde han før tempoetappen sagt at «motoren er stilt inn på 10 minutter», fordi han regnet med at det ville bli vinnertiden.

Hva han endte på?

10 minutter. Blank.

Les også: Innrømmet taktisk Boasson-bom

Armstrong med formbevis

Men kveldes store navn var kanskje Lance Armstrong.

Samme dag som Floyd Landis rettet nye, tunge dopingbeskyldninger mot ham, viste den syvdobbelte Tour-vinneren storform.

38-årige Armstrong trillet inn til fjerdeplass, 22 sekunder bak Cancellara, best av samtlige sammenlagtkandidater, og fjernet all tvil om at han blir å regne med.

Les også: Armstrong slår tilbake

Samtidig tok han første stikk i kampen mot storfavoritten i sammendraget, Alberto Contador, mannen han ikke hadde et spesielt hjertelig forhold til da de kjørte sammen for Astana i fjor.

Contador var imidlertid bare fem sekunder bak Armstrong.

Også Armstrongs lagkamerat Levi Leipheimer viste formtegn, og gikk i mål tre sekunder bak Contador.

Det var flere sammenlagtfavoritter som ikke overbeviste, fremst blant dem fjorårets toer, Andy Schleck. Saxo Bank-kapteinen endte på 122. plass, 1.09 bak Cancellara. Broder Fränk, som vanligvis er dårligere på tempo, havnet bare 57 sekunder bak vinneren.

Variabel norsk åpning

Edvald Boasson Hagen kjørte inn til en god 9. plass i sin Tour de France-debut.

For Thor Hushovd var ikke starten lovende. Han var regnet som en outsider, men hadde en dårlig dag og trillet inn langt bak i leksen.

Les også: Kaputt Hushovd

– Jeg gikk ikke i kjelleren, jeg klarte det ikke. Det er ikke sånn det skal være i det hele tatt. Men jeg er ikke bekymret, jeg vet formen er der, sier Hushovd til TV 2.

Populært