Meny

Capello fortsetter som England-sjef

BLIR: FA bekrefter at Fabio Capello fortsetter som landslagssjef. Foto: AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men vi er fortsatt ekstremt skuffet over VM, sier forbundet etter å ha satt manageren på pinebenken.

(ABC Nyheter): Etter at England røk ut av VM med 1–4-tap for Tyskland søndag, ga det engelske fotballforbundet (FA) Fabio Capello beskjed om at det trengte to uker på å bestemme hans fremtid.

Selv var Capello tydelig på at han ville fortsette som landslagssjef.

I ettermiddag bekrefter FA at han får det som han vil.

– Vi er fortsatt ekstremt skuffet over prestasjonen vår i Sør-Afrika, og vi mente det var viktig at vi brukte tid på å reflektere over alt sammen i fred og ro hjemme i England. Etter å ha diskutert prestasjonen på en tilfredsstillende måte er vi fortsatt overbevist om at Fabio er den beste for jobben, sier forbundets Sir Dave Richards.

Capellos kontrakt strekker seg til etter EM 2012.Bare uker før VM fjernet FA og Capello en klausul som sa at begge parter kunne avslutte arbeidsforholdet etter mesterskapet.

Det betyr at det ville kostet forbundet to årslønner – drøyt hundre millioner kroner – å bli kvitt mannen som er en av verdens mest meritterte trenere.

– Han gikk inn i VM med et omdømme som en av verdens beste managere, og vi er trygge på at Fabio vil dra nytte av erfaringen fra sitt første landslagsmesterskap, og dette vil utvilsomt gjøre oss alle sterkere frem mot EM 2012, lyder det fra Sir Dave Richards.

Capello er tilfreds med avgjørelsen.

– Jeg er ekstremt solt av å være England-manager, det betyr så mye for meg, og jeg er bestemt på å lykkes, sier han.

Populært