Meny

Tror Federer snart legger opp

Roger Federer (t.v.) går slukøret av banen etter kvartfinaletapet mot Tomas Berdych. (Foto: Scanpix/Gary Hershorn)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Wimbledon-vinner Bjørn Borg sammenligner sin egen karrièreslutt med det Roger Federer gjennomgår nå.

Sveitsiske Roger Federer røk denne uken ut av Wimbledon i kvartfinalen mot Tomas Berdych. I en kronikk i svenske Expressen i dag skriver Borg under tittelen « Federer är nära slutet», hvordan han ser likhetstrekk med slutten på sin egen karrière.

- Han legger ikke racketene i garasjen allerede i år. Det setter sponsorkontrakter, bookede turneringer og andre ting en stopper for. Men kanskje i 2011. Federer har jo familie og tvillinger å fylle tiden med, skriver Borg.

Les også: Federer ute av Wimbledon

Den tidligere svenske storheten mener å se at 28 år gamle Federer går gjennom det samme som han selv gjorde i 1981. Det året vant Borg i Paris, og kom til finalen i både Wimbledon og US Open, men bare 25 år gammel valgte han å gi seg med profesjonell tennis.

- Jeg var lei av tennis. Alle reisene verden rundt, flyplasser og hoteller. Alt som hører med hadde kjørt meg ned, skriver Borg, som på det tidspunktet kun ønsket å leve et normalt liv.

Det tror han også den sveitsiske verdens-toeren nå lengter etter.

- Roger Federer er ikke lenger så veltrent som han har vært. Han tapte nesten i første runde i Wimbledon, og han virket i blant likegyldig. Det var ikke noe engasjement å se, mener Borg.

Federer har vunnet det som er å vinne for en tennisspiller. I likhet med Borg har han vunnet Wimbledon fem ganger på rad. Ifølge Borg har han ikke mer å bevise for verden. Svensken er overbevist om at Federer nå går mer enn en runde med seg selv, og Borg stiller spørsmål ved om Federer er klar for å gå løs på enda mer hardtrening, og om hans kone og barn ønsker det.

Les også: Venus Williams ute av Wimbledon

Mer om sport i ABC Nyheter.

Populært