Federer ute av Wimbledon

For første gang siden i 2002 blir det semifinaler i Wimbledon uten Roger Federer. (Foto: REUTERS/SCANPIX.)
For første gang siden i 2002 blir det semifinaler i Wimbledon uten Roger Federer. (Foto: REUTERS/SCANPIX.)

Verdenstoer Roger Federer klarte ikke å overliste 13.-seedede Tomas Berdych (24) og røk ut av Wimbledons kvartfinale onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitsiske Federer er regjerende Wimbledon-mester, men klarte ikke å forsvare tittelen i årets utgave av tennisturneringen. Det er første gang siden 2002 at finalen spilles uten Federer på banen. Kampen var over etter to timer og 35 minutter.

– Det er fantastisk å spille på et slikt sted mot en slik stor tennisspiller som Federer. Det var den tøffeste kampen i min karriere. Det er vanskelig å sette ord på hvordan jeg føler meg, sa tsjekkeren Berdych.

Federer fikk en dårlig start på kvartfinalen mot tsjekkeren Tomas Berdych og tapte det første settet 4-6. Så fikk han hentet seg inn og vant han det andre settet 6-3, men i det tredje settet fikk han mer å bryne seg på. Berdych vant 6-1, og deretter det fjerde settet 6-4, og er klar for Wimbledon-semi.

– Jeg spilte ikke dårlig, men Berdych sto virkelig på. Jeg er misfornøyd med mitt eget spill, og noen småskader i rygg og legg gjorde at jeg ikke kunne spille slik jeg ville. Det var frustrerende, mente Federer, som pådro seg skadene i tennisturneringen i tyske Halle.

I semifinalen møter Berdych Novak Djokovic fra Serbia. Verdenstreer Djokovic vant sin kvartfinale mot den 82.-seedede taiwaneren Lu Yen-Hsun uten problemer 6-3, 6-2, 6-2.

– Jeg spilte godt i dag og har en god sjanse til å nå finalen, mente Djokovic etter seieren over Lu Yen-Hsun. (©NTB)

Personvernpolicy