Federer ute av Wimbledon

For første gang siden i 2002 blir det semifinaler i Wimbledon uten Roger Federer. (Foto: REUTERS/SCANPIX.)
For første gang siden i 2002 blir det semifinaler i Wimbledon uten Roger Federer. (Foto: REUTERS/SCANPIX.)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenstoer Roger Federer klarte ikke å overliste 13.-seedede Tomas Berdych (24) og røk ut av Wimbledons kvartfinale onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitsiske Federer er regjerende Wimbledon-mester, men klarte ikke å forsvare tittelen i årets utgave av tennisturneringen. Det er første gang siden 2002 at finalen spilles uten Federer på banen. Kampen var over etter to timer og 35 minutter.

– Det er fantastisk å spille på et slikt sted mot en slik stor tennisspiller som Federer. Det var den tøffeste kampen i min karriere. Det er vanskelig å sette ord på hvordan jeg føler meg, sa tsjekkeren Berdych.

Federer fikk en dårlig start på kvartfinalen mot tsjekkeren Tomas Berdych og tapte det første settet 4-6. Så fikk han hentet seg inn og vant han det andre settet 6-3, men i det tredje settet fikk han mer å bryne seg på. Berdych vant 6-1, og deretter det fjerde settet 6-4, og er klar for Wimbledon-semi.

– Jeg spilte ikke dårlig, men Berdych sto virkelig på. Jeg er misfornøyd med mitt eget spill, og noen småskader i rygg og legg gjorde at jeg ikke kunne spille slik jeg ville. Det var frustrerende, mente Federer, som pådro seg skadene i tennisturneringen i tyske Halle.

I semifinalen møter Berdych Novak Djokovic fra Serbia. Verdenstreer Djokovic vant sin kvartfinale mot den 82.-seedede taiwaneren Lu Yen-Hsun uten problemer 6-3, 6-2, 6-2.

– Jeg spilte godt i dag og har en god sjanse til å nå finalen, mente Djokovic etter seieren over Lu Yen-Hsun. (©NTB)