Cruyff skryter av Chile

Johan Cruyff mener Chile er det beste laget hittil i turneringen. (Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU)
Johan Cruyff mener Chile er det beste laget hittil i turneringen. (Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU)

Johan Cruyff, en av de fremste eksponentene for totalfotballen, sammenligner Chile med sin egen nederlandske årgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin spalte i nederlandske De Teleegraf skryter i dag Johan Cruyff av Chile og kaller dem det beste laget hittil i turneringen.

- Det morsomste laget jeg har sett til nå er Chile. De har vist flere individuelle prestasjoner enn noen andre i VM. Det har med god margin ledet til flest sjanser, skriver Cruyff i De Telegraaf.

Johan Cruyff og Nederland har lenge vært eksponenter for «framoverfotball». Begrepet totalfotball ble dyrket på 70-tallet, med Cruyff i spissen. Nå mener han Chile har tatt over Nederlands rolle.

- Hvis du sammenligner Chile med Nederland, har de tatt over vår rolle som underholder. Det var alltid vår oppgave å vise det lille ekstra. Vi vant aldri VM, men verden unte oss det. Nå er Chile som er sånn. Om de blir verdensmestre gjenstår å se, men de har vist verden noe, skriver den tidligere Ajax-treneren.

Cruyff har ikke veldig stor tro på at Chile får løfte Jules Rimet-trofeet, men mener at de har sikret seg en plass i seernes hjerter.

- Til slutt er det bare én vinner. Sjansen for seier er altså liten, men muligheten til å underholde og glede publikum er fullt og helt opp til laget. Det har heldigvis Chile skjønt, mener Cruyff.

Chile spiller i kveld sin åttedelsfinale mot Brasil.

Kampen kan du følge live her.

Personvernpolicy