Har kontroll på nervene

Dirk Kuyt (to fra høyre) og lagkameratene møter Slovakia til dyst i ettermiddag. Nederlenderene tror på mer smil og glede. (Foto: Javier Soriano/Scanpix)
Dirk Kuyt (to fra høyre) og lagkameratene møter Slovakia til dyst i ettermiddag. Nederlenderene tror på mer smil og glede. (Foto: Javier Soriano/Scanpix)

Nederlenderne er sikre på seg selv før møtet med Slovakia i VMs åttedelsfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Troppen vår har hele tiden prøvd å være realistisk sett i relasjon til det vi oppnår på banen. Vi tar selvkritikk hvis det er noe vi kan forbedre – og det er alltid noe vi kan gjøre annerledes, sier Kuyt etter Nederlands tre strake seirer i det innledende gruppespillet.

Slovakia overrasket alle og enhver da de slo Italia 3-2 i den siste kampen i gruppespillet og sendte tittelforsvareren hodestups ut av turneringen.

Kuyt tror Nederland kan heve seg til cupthrilleren mot Slovakia mandag.

– Vi tar en ting av gangen, men når vi første har en dårlig dag må vi stole på at apparatet rundt oss virker. Da kan vi slå oss videre på en dårlig dag, sier kantspilleren Kuyt, som til daglig spiller i Liverpool.

Robben

Lynvingen Arjen Robben som skapte en ny dimensjon i det nederlandske spillet da han kom tilbake etter skade, kan bli en viktig brikke i cupspillet. Det gjør at den nederlandske treneren Bert van Marwijk kan stille fullt mannskap mot Slovakia, selv om det er sannsynlig at Robben starter på innbytterbenken. Gregory van der Wiel kommer tilbake som høyreback. Han ble erstattet av Khalid Boulahrouz mot Kamerun for å unngå sitt andre gule kort i den kampen.

Nederland må finne seg i et stort favorittstempel mot Slovakia, og det er noe slovakene liker.

Ingenting å tape

– Vi har ingenting å tape i denne kampen. Vi ønsker bare å gjøre det samme som mot Italia, sier forsvarsspilleren Peter Pekarik til Reuters.

Lagets trener, Vladimir Weiss, vil trolig beholde Miroslav Stoch og Juraj Kucka i startoppstillingen. De fikk sjansen – og utnyttet den til fulle mot Italia.

Weiss må gjøre en forandring i mandagens kamp. Zdenko Strba er suspendert og erstattes av Kamil Kopunek i en defensiv midtbanerolle.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Nederland (4-5-1): Maarten Stekelenburg – Greogory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst – Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder – Robin van Persie.

Slovakia (4-4-2): Jan Mucha – Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica – Radoslav Zabavnik, Kamil Kopunek, Marek Hamsik, Juraj Kucka – Erik Jendrisek, Róbert Vittek.

Personvernpolicy