Prandelli overtar Italia

Fiorentina-trener Cesare Prandelli overtar jobben etter Marcello Lippi som sjef for italienske landslaget. (Foto: Scanpix).
Fiorentina-trener Cesare Prandelli overtar jobben etter Marcello Lippi som sjef for italienske landslaget. (Foto: Scanpix).

Fiorentina-sjefen får oppgaven med å reise kjerringa etter Italias VM-flause i Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det har lenge vært kjent at Fiorentina-trener Cesare Prandelli blir ny italiensk landslagssjef etter Marcello Lippi, men i dag offentliggjorde presidenten i det italienske fotballforbundet trenerskiftet.

Fotballpresident Giancarlo Abete sier Prandelli starter i jobben 1. juli.

- Jeg føler en stor sorg over det dårlige resultatet i går, nå må forbundet starte på nytt. Jeg vet nøyaktig hvor viktig fotball er i Italia og ikke minst for de millioner av fans som følger landslaget.

- Fra 1. juli vil Prandelli starte helt på nytt, sier Abete ifølge AP i dag.

Det italienske forbundet ønsket stabilitet på trenersiden på landslaget, derfor har Prandelli skrevet under på en fireårskontrakt.

- Meningen er at han skal lede laget i VM om fire år, fortsatt presidenten som håper Italia vil reise seg når VM skal avvikles i Brasil.

Italia føk hodestups ut av VM i går etter to uavgjorte kamper og ett tap i gruppespillet.

Marcello Lippi, som ble verdensmester med Italia for fire årsiden, uttalte tidligere at Prandelli er rett mann for jobben.

– Forbundet har funnet rett person, sa Lippi i mai i år.

Lippi, som egentlig gav seg som trener etter VM i Tyskland i 2006, tok over Italia igjen etter at Roberto Donadoni mislyktes i EM i Sveits/Østerrike i 2008.

Han var dog tidlig ute og annonserte at han ville gi seg etter mesterskapet i Sør-Afrika, men han ville da ikke oppgi noen grunn for hvorfor han ønsket å si stopp.

– I julen fortalte jeg Giancarlo Abete at jeg ville jobbe i to år, og at det var nok. Jeg har ikke lyst til å snakke om hvorfor jeg forlater denne jobben etter VM. Alle visste at Lippi ikke ville være framtidens landslagssjef, og jeg kommer til å snakke om grunnene mine etter sluttspillet, sier Lippi.

Prandelli har vært Fiorentina-trener i fem år. Sist sesong ledet han Firenze-klubben til ellevteplass i serie A.

Personvernpolicy