Kan havne i kullgruver

Nord Koreas Jong Tae Se fortviler over en haug med Portugal-mål i mot. Nå kan han havne i en kullgruve i hjemlandet som en konsekvens av stortapet. (Foto. Scanpix).

Nord-Koreas VM-spillere kan bli straffet hardt av diktator Kim Jong-il

(ABC Nyheter): Etter 0-7 mot Portugal i den andre VM-kampen i Sør-Afrika, kan de nordkoreanske VM-spillerne kanskje vente seg en lite hyggelig overraskelse fra diktator Kim Jong-il når de en gang returnerer til hjemlandet.

Les mer om fotball-VM på ABC Nyheter

Til jobb i kullgruver

Tidligere landslagsstrener Moon Ki-Nam hevder at spillerne nå personlig vil bli straffet for å ha «brakt skam» over Nord-Korea.

- Nå må de sone straffen ved å jobbe i kullgruver, sier treneren som flyktet fra landet i 2004.

Det skriver blant annet tyske Bild på sine sider.

Etter å ha blitt slaktet av Cristiano Ronaldo og resten av det portugisiske laget, var det bare trener Kim-Jong som pratet med media. Han trodde imidlertid de ikke ville bli straffet.

- Vi klarte ikke å nå målet vårt og det vil vi beklage overfor det nordkoreanske folket.

- Jeg tror ikke vi blir straffet etter dette, sa en ordknapp Jong i mikssonen etter 90 minutter på Green Point Stadium i Cape Town.

Sluttet å snakke

Sveitseren Karl Messerli, en entrepenør som i en årrekke har jobbet i Nord Korea og som i dag fungerer som en slags kontakt for det nordkoreanske landslaget inn mot Europa, avdramatiserer det hele.

- Dette er bare rykter. Snart starter kvalifiseringen til Asiamesterskapet og Nord Korea trenger alle spillerne da kan få tak i, sier han.

Kim Jong-il styrer Nord-Korea med jernhånd og kampen mot Portugal var første gang man sendte en VM-kamp direkte på fjernsyn.

Etter 69 minutter sluttet imidlertid de nordkoreanske kommentatorene å snakke - de hadde fått nok da Tiago banket inn 4-0 til Portugal.

Og i det dommeren blåste av for full tid, ble sendingen avbrutt.

Nord Korea avslutter i dag VM-2010 med kamp mot Elfenbenskysten klokken 16.00.