Nederland med full pott

Robin van Persie er i ferd med å score 1-0 for Nederland mot Kamerun. Nederland vant til slutt 2-1 og er klare for utslagsrundene i VM. (Foto: Scanpix)
Robin van Persie er i ferd med å score 1-0 for Nederland mot Kamerun. Nederland vant til slutt 2-1 og er klare for utslagsrundene i VM. (Foto: Scanpix)

Nederland ble turneringens annet lag som gikk videre med tre strake seirer i gruppespillet etter 2-1 over Kamerun torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Kamerun – Nederland 1-2 (0-1)

Green Point Stadium

63.093 tilskuere

Mål: 0-1 Robin van Persie (36), 1-1 Samuel Eto'o (str. 65), 1-2 Klaas-Jan Huntelaar (82).

Dommer: Pablo Pozo, Chile.

Gult kort: Nicolas Nkoulou, Kamerun, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Nederland.

Lagene:

Kamerun (4-4-2): Souleymanou Hamidou – Geremi, Stephane Mbia, Nicolas Nkoulou (Rigobert Song fra 73.), Benoit Assou-Ekotto – Jean Makoun, Aurelien Chedjou, Landry Nguemo, Gaëtan Bong (Vincent Aboubakar fra 56.) – Samuel Eto'o, Eric Choupo-Moting (Mohamadou Idrissou fra 72.).

Nederland (4-2-3-1): Maarten Stekelenburg – Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst – Mark van Bommel, Nigel de Jong – Dirk Kuyt (Eljero Elia fra 66.), Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart (Arjen Robben fra 73.) – Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar fra 59.). (©NTB)

Kamerun-Nederland 1-2 (0-1)

Seieren betyr også at nederlenderne står med imponerende 11 strake seirer på like mange kamper i dette VM. Bert van Marwijks menn gjorde som kjent rent bord også i kvalifiseringen der de spilte i Norges pulje.

Innbytter Klaas-Jan Huntelaar fikk en enkel jobb med å sette inn matchvinnerscoringen sju minutter før full tid. Måltyven fra Milan fikk åpent mål etter at en annen innbytter, Arjen Robben, skjøt i stolpen. En noe kamprusten Robben misset egentlig i mottaket, men kom seg likevel til skudd og gjorde jobben lett for Huntelaar.

Les også: Danmarks VM-eventyr er over

Robin van Persie har slitt så langt i mesterskapet, og bommet også på flere muligheter innledningsvis, men ikke da han ble spilt fri av Rafael van der Vaart snaue ti minutter før pausen. Arsenal-spilleren satte inn ballen mellom beina på Kameruns keeper Souleymanou Hamidou fra skrå vinkel.

Stjernespiss Samuel Eto’o så lenge ut til å ha sørget for at Kamerun ikke reiser helt tomhendte hjem fra mesterskapet. Hans utligning straffe midtveis i annenomgang var sikker. Straffen var korrekt idømt etter en klønete hands fra Van der Vaart i Nederlands felt.

Men i sluttminuttene satte Nederlands sterke innbyttere inn nytt press på «løvene» som ikke maktet å holde unna. Paul Le Guens menn forsvinner dermed ut av turneringen uten å ta poeng på sine tre kamper. (©NTB)

Personvernpolicy