Vant oppskriftsmessig

Edvald Boasson Hagen fra Lillehammer CK/Team Sky vant dagens Norgesmesterskap i tempo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Boasson Hagen var 52 sekunder foran Reidar Borgersen (Modum CK), som tok en noe overraskende sølvmedalje. Borgersen er kanskje mest kjent for sine bragder med lengdeløpskøyter på bena.

Tredjeplassen gikk til Stian Saugstad fra Ringerike SK/Team Ringeriks-Kraft.

Hjemmefavoritten Fredrik Wilmann syklet forbi hjemgården på det 50 kilometer lange temporittet. Men å ha ekstra god kjennskap til veiene var imidlertid ikke nok til å bli norsk mester på tempo. Wilmann endte på, en noe skuffende for ham, sjetteplass, 2.06 bak Boasson Hagen.

Thor Hushovds lagkamerat i Cervelo Test Team, Gabriel Rasch, tok femteplassen fire sekunder foran Wilmann.

Edvald Boasson Hagen tangerte med sine fire triumfer på rad Steffen Kjærgaard (1996-1999) og Bjørn Stenersen (1989-1992). Bare Geir Digerud (1975-1980) og Ragnvald Martinsen (100 km 1931-1935) har flere strake NM-tempotitler.

Favorittseier til Haugård

Phan Åge Haugård fra IF Frøy vant juniorklassen for herrene med klar margin. Han var av mange ansett som den største favoritten i denne klassen, og innfridde. Haugård vant med 30 sekunder på toer Håkon Frengstad Berger fra Bærum OCK, mens Sindre Eid Hermansen fra Glåmdal SK ble nummer tre.

Torshov SK med to på pallen

Tirsdagens vinnerlag på NM lagtempo viste igjen styrke med to ryttere på pallen i kvinner senior. Norsk mester ble Gunn Hilleren(Torshov SK), foran Elin Steinsbø Fylkesnes( Bømlo CK/Team Alfa KF) og Thrude Karlsen Natholmen(Torshov SK).

Jevnt mellom Thorsen og Bjørnsrud

Thea Thorsen fra Ringerike SK og Miriam Bjørnsrud fra Ullensaker CK sloss om seieren i juniorklassen for kvinner. I mål var Thorsen 5,5 sekunder foran Bjørnsrud, og kunne juble som norsk mester. Nummer tre og bronsemedaljen gikk til Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden SK.

Personvernpolicy