Skandale på skandale

Frankrikes-trener Raymond Domenech nektet å ta Sør-Afrikas landslagssjef, Carlos Alberto Parreira, i hånden etter 1-2-tapet og VM-exiten i kveld. Foto: AFP
Frankrikes-trener Raymond Domenech nektet å ta Sør-Afrikas landslagssjef, Carlos Alberto Parreira, i hånden etter 1-2-tapet og VM-exiten i kveld. Foto: AFP

Domenech taus om trenerkrangel. Abidal ville ikke spille. Idrettsministeren kaller tapet en katastrofe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Frankrike–Sør-Afrika 1–2.

Landslagssjef Raymond Domenech avsluttet VM med nok en skandale etter at Frankrike var slått ut med tap for Sør-Afrika.

Han nektet å ta Sør-Afrikas landslagssjef, Carlos Alberto Parreira, i hånden. Etterpå nektet han å svare på hvorfor.

– Jeg har ikke til hensikt å svare på det spørsmålet, sa han ifølge NTB.

– Er det andre spørsmål?, sa han da spørsmålet ble stilt igjen.

En tredje journalist spurte hvorfor Domenech ikke ville svare.

– Er det andre spørsmål?, sa Domenech.

Senere ble krisen i den franske troppen brakt på bane.

– Om dette er alt dere vil spørre meg, så går jeg. Vi er ikke fra samme verden, sa Domenech.

Parreira, som har satt rekord med sitt sjette VM-sluttspill som landslagssjef, for den femte nasjonen, måtte i stedet prøve å forklare.

– Jeg tror det var fordi jeg kritiserte Frankrike etter at de kvalifiserte seg med et mål som var hands, men jeg er ikke sikker. Det var det Domenechs assistenter sa til meg, svarte brasilianeren etter den lite verdige episoden.

– Abidal ville ikke spille

Frankrikes VM i skandaler har inneholdt følgende:

Nicolas Anelka ble hjemsendt etter at han angivelig kalte Domenech «horesønn», spillerne gjorde opprør mot ledelsen med kaptein Patrice Evra i spissen og nektet å trene. Det har vært basketak, en sportssjefs offentlige oppsigelse, intern splid – og elendige prestasjoner.

Det var spekulert i om spillere ville be om å slippe å spille kveldens kamp. Én mann gjorde alvor av det, ifølge Domenech: Eric Abidal.

– Eric er den eneste spilleren som kom til meg og ba om å slippe å spille. Han sa at han ikke følte seg vel, at han var tom etter alt som var hendt, sa Domenech.

Idrettsministeren: – En katastrofe

I går kalte nasjonens idrettsminster, Roselyne Bachelot, troppen inn til oppstrammingsmøte før den avsluttende kampen mot Sør-Afrika.

– Det er barna deres, våre barn, dere kanskje ikke lenger vil være heltene til. Det er drømmene til partnerne deres, vennene deres, fansen deres som dere kan ha ødelagt. Dere har skitnet til bildet av Frankrike, sa hun.

Men tiraden hjalp lite. Frankrike drar hjem i skam, på sisteplass i gruppen, etter ett poeng og ett scoret mål.

Etter tapet i kveld var idrettsministeren nådeløs igjen.

– Kampen var en katastrofe. Vi er alle desperate etter dette, sier Bachelot ifølge Reuters.

– Nå skal vi hjem og trekke konklusjoner.

Én av de viktigste ble trukket allerede før VM. Raymond Domenech gir seg landslagssjef, og overlater roret til Laurent Blanc.

– Gjenreisningen skal skje under Blanc, Gasset og støtteapparatet de får med seg. Jeg har stor tillit til Laurent. Han var en stor spiller, og han er en stor trener. Det er bare ved å se framover at vi kan se en flik av blå himmel i dag, sa Escalettes til TF1 etter tapet mot Sør-Afrika tirsdag.

Personvernpolicy