Portugal slaktet Nord-Korea

Cristiano Ronaldo omfavner Tiago etter lagets fjerde mål mot Nord-Korea. (Foto: Scanpix).

Portugal totalslaktet Nord-Korea og gav seg ikke før de hadde scoret syv mål.

Kampfakta

Portugal – Nord-Korea 7-0 (1-0)

Green Point Stadium

60.000 tilskuere

Mål: 1-0 Raul Meireles (29), 2-0 Simão Sabrosa (53), 3-0 Hugo Almeida (56), 4-0 Tiago (60), 5-0 Liedson (81), 6-0 Cristiano Ronaldo (87), 7-0 Tiago (89).

Dommer: Pablo Pozo, Chile.

Gult kort: Pedro Mendes, Portugal, Pak Chol-jin, Hong Yong-jo, Nord-Korea.

Lagene:

Portugal (4-3-3): Eduardo – Miguel, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fábio Coentrão – Tiago, Pedro Mendes, Raul Meireles (Miguel Veloso fra 70.) – Simão Sabrosa (Duda fra 74.), Hugo Almeida (Liedson fra 77.), Cristiano Ronaldo.

Nord-Korea (5-3-2): Ri Myong-guk – Cha Jong-hyok (Nam Song-chol fra 75.), Pak Chol-jin, Ri Jun-il, Ri Kwang-chon, Ji Yun-nam – Mun In-guk (Kim Yong-jun fra 58.), An Yong-hak, Pak II Nam-chol (Kim Kum-il fra 58.) – Hong Yong-jo, Jong Tae-se. (©NTB)

(ABC Nyheter): Portugal-Nord Korea 7-0 (1-0)

Portugal tok et langt steg videre i kampen om avansement fra "dødens gruppe" og kun uhell i den siste gruppespillkampen mot Brasil kan nå velte en åttedelsfinale for Cristiano Ronaldo og co.

Og andre omgang av kampen Portugal-Nord-Korea går inn i VM-historien som en av de mest målrike.

Hele seks ganger scoret Portugal og da kampen var ferdig stod det 7-0 til Carlos Queiroz´gutter.

Fortsetter Portugal trenden fra dagens møte med Nord-Korea blir de meget vanskelige å slå fremover i VM.

Slet lenge

Europeerne var storfavoritter mot Nord-Korea - et lag som tidvis viste gode takter mot Brasil i den første kampen - og laget tok direkte tak i kampen.

Men de slet med å skape noen virkelige farligheter de første 25 minuttene.

Kun én gang var det nære på i starten. Midtstopper Carvalho fikk hodet på en corner, men ballen smalt i stoplen bak en totalt utspilt og utrusende målvakt Ri.

På det ekstremt våte underlaget misset favorittene i gang på gang fremspillene og lagets gigastjerne, Real Madrid Cristiano Ronaldo, fikk lite eller ingenting til i starten.

Nord-Korea yppet seg også ved noen få anledninger og med litt mer tur og dyktighet kunne de fort tatt føringen i kampen.

Men etter 28 minutter sa Portugal takk for seg og startet målshowet på Green Point Stadium.

Tiago sendte på fantastisk vis Meireles alene med Ri og Porto-spilleren smalt markkryperen i nettet.

Derfra og inn var det aldri noen tvil. Portugal herjet etter hvert med lille Nord-Korea.

Eksplosjon

På syv minutter i andre omgang scoret Portugal tre ganger og alle scoringene var det mer eller mindre klasse over.

Simao, Almeida og Tiago scoret hver sin gang og sentral på alle målene var lagets superspiller Ronaldo.

Og med målene kom også gliset frem på den tidligere Man United-spilleren.

Ronaldo strålte etter pause og viste ved en rekke ganger hva som bor i ham. Med en ytterst presis pasningsfot serverte han gang på gang muligheter for sine lagkamerater.

Etter 71 minutter var han var også svært nær å score selv, men kanonen fra 25 meter traff tverrliggeren.

Men Ronaldo skulle få "sin pinne" like før slutt. Tre minutter før sluttsignalet scoret han lagets sjette for kvelden og smilet gikk nesten rundt på superstjernen.

Og målet til Ronaldo var det merkelige slaget.

Etter en duell med keeper Ri landet ballen på ryggen/nakken til Ronaldo. Ballen spratt så over hodet og landet på skoen. Det å sette ballen i mål var trolig noe av det enkleste Ronaldo noen gang har gjort på en fotballbane.

Før det hadde innbytter Liedson scoret lagest femte og ett minutt før slutt fastsatte Tiago sluttresultatet til 7-0.

Sjelden har man sett en bedre andre omgang enn hva Portugal viste mot Nord-Korea - nå har man for alvor sendte ut en advarsel til de øvrige gullkandidatene.

Ronaldo har våknet i VM - det kan bety trøbbel for de neste motstanderne.

De siste kampene i "dødens gruppe" er oppgjørene Portugal-Brasil og Elfenbenskysten-Nord-Korea.

Dersom Portugal-Brasil ender uavgjort kan Drogba score så mange mål han både vil og klarer mot Nord-Korea.

Kun et mirakel sender Portugal nå ut av VM.