Da alt gikk galt

Bastian Schweinsteiger og Tyskland gikk på en smell mot rødkledde Serbia.

Miroslav Klose ble utvist, Lukas Podolski misset straffe – og Tyskland tapte mot Serbia.

Alle trodde Tyskland ville spise Serbia til lunsj i fredagens gruppespillkamp. Tyskland spilte kanskje VMs beste kamp til nå da Australia ble slått 4-0 i den første gruppespillkampen. Et tafatt Serbia ble slått 1-0 av Ghana i sin første kamp.

Det var utgangspunktet foran oppgjøret i Port Elisabeth.

1. omgang virket tyskerne å ha full kontroll lenge. De trengte ikke å risikere noe, og gjorde det heller ikke. Serbia var bare unntaksvis frampå. Sjanser var det lite av.

Helt til Tyskland ble desimert til 10 mann da Miroslav Klose ble utvist etter sitt annet gule kort i det 37. minutt. Det gule kortet var fullt fortjent. Klose taklet Dejan Stankovic bakfra. Det har aldri vært tillatt i fotball.

Klose burde ha luktet lunta. Den spanske dommeren Alberto Undiano la seg på en stram linje fra første spilleminutt.

Inkludert Kloses to gule delte Undiano ut fem gule til Tyskland og fire til Serbia.

– Når det blir delt ut gule kort hele tiden, er det jo en vits. Her blir det utvist en spiller i hver eneste kamp, og da er det noe som ikke stemmer. Det er ikke bra for fotballen, mente tyske Bastian Schweinsteiger.

Flyver

Rett etter Kloses pinlige marsjordre scoret Serbia på sin første ordentlige mulighet. Målet var av det pene slaget. Milos Krasic kom seg fri på dødlinjen og la et perfekt innlegg til bakerste stolpe. Der headet Nikola Zigic ned til Milan Jankovic som scoret på et flyvende volleyskudd fra kloss hold.

Der var et sjokk ikke bare for tyskerne, men for alle som tenkte at dette ville bli grei skuring for mesterskapslaget fra Nord-Europa.

Utgangspunktet foran 2. omgang var med et endret.

Tyskerne måtte ut og angripe med sine 10 mann.

Det gjorde de også.

– Vi fikk det ikke til å stemme i 1. omgang. I 2. omgang ga vi alt tross at vi var i undertall. Klose kunne sikkert ha vært mer forsiktig, men vi skal ikke henge med hode, sa Tysklands trener Joachim Löw.

Trippel

Sami Khedira avsluttet 1. omgang med et skudd i tverrliggeren. I 2. omgang var det Lukas Podolski som kom seg til sjansene. I løpet av noen hektiske minutter kom han seg han seg til tre muligheter.

* 56 minutter: Skudd utenfor med venstrebeinet fra skrått hold.

* 58 minutter: Skudd i nettveggen fra tilnærmet samme posisjon.

* 59 minutter: Bom på straffespark. Skuddet gikk ned til venstre for keeper Vladimir Stojkovic som reddet enkelt.

Straffesparket var en ren gavepakke fra serberne. Manchester Uniteds midtstopper Nemanja Vidic viljehandset helt uten mål og mening.

Flere gavepakker kom ikke. I stedet var det Serbia som fikk de største mulighetene. Serbia vant 1-0, og VM-sluttspillet bidro med nok en overraskelse. (ANB-NTB)