I Batistutas fotspor

Gonzalo Higuain.
Gonzalo Higuain.

Gonzalo Higuain følger i legenden Gabriel Batistutas fotspor med sitt hattrick mot Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid-spissens tre mål sørget for at Argentina komfortabelt vant 4-1 i torsdagens gruppespillmøte.

– Jeg er glad for å ha scoret, men jeg må holde hodet kaldt, sa angriperen som misbrukte to store sjanser i lørdagens 1-0-seier over Nigeria.

Batistuta er den eneste spilleren som har scoret hattrick i to påfølgende VM-sluttspill. Både mot Hellas (1994) og Jamaica (1998) scoret den tidligere Fiorentina-spilleren tre ganger.

Lagspiller

Guillermo Stabile var første argentiner med tre mål i en kamp i VM-sammenheng. Det gjorde han i 1930-mesterskapet som gikk i Uruguay. Stabile scoret utrolige åtte mål på fire landskamper.

– Det viktigste er at laget fortsetter å vinne, og at vi gjør det på denne måten. For mot Nigeria sist så satte vi ikke alle sjansene våre. Vi viste at vi er i form med tanke på hvorfor vi er her, nemlig å vinne fotball-VM. Det er det viktigste for oss. Skal vi lykkes må vi fortsette å forbedre oss, sa Higuain.

27 mål i serien

Bare landsmannen Lionel Messi scoret mer i spansk fotball denne sesongen. Higuain stoppet på 27 mål, Messi kom opp i 34 for ligavinner Barcelona.

Batistuta scoret 55 mål på 75 landskamper for sitt kjære Argentina. Ti av scoringene kom i VM. 22 år gamle Higuain er født i Brest og kunne valgt å spille for Frankrike, men valgte Argentina der han vokste opp. Begge foreldrene er argentinere. Real Madrid-angriperen står med fem mål på sju landskamper. (ANB-NTB)

Personvernpolicy