Alt eller ingenting for Tevez

Alt eller ingenting for Tevez
Alt eller ingenting for Tevez

Carlos Tevez tør der andre tier. Derfor er han også «folkets mann» i Argentina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bare tittelen er godt nok for landet i VM, mener spissen.

Argentina åpnet med 1-0 mot Nigeria og vil trolig mønstre samme startellever mot Sør-Korea som mot afrikanerne.

De blåhvite er favoritter til å vinne gruppe B. Men det bør ikke stoppe der, mener Manchester City-spissen Carlos Tevez.

– Et godt VM for Argentina betyr at vi må vinne. Det finnes ikke noe annet. Vi kan ikke være fornøyd med avansement eller en plass i kvart– eller semifinalen, mener 26–åringen.

– Vi er nødt til å vinne for ikke å bli kritisert, sier Tevez, som gladelig ville ha byttet ut sine tidligere titler som klubbspiller for å vinne en enda større en med landet sitt.

Argentina spilte en god kamp mot Nigeria, der blant annet Lionel Messi hadde åtte avslutningsforsøk. Det er rekord så langt i mesterskapet.

Kan sjokkere

Sør-Korea har ikke tenkt til å gi ved dørene, ifølge Park Ji-sung. Manchester United-spilleren var lagkamerat med Tevez før sistnevnte byttet klubb. Park var en av banens beste da Hellas ble slått 2-0 i lagets første VM-kamp.

– Argentina er det beste laget i gruppen, men hvis vi opptrer på samme måte som mot Hellas, kan vi overraske også mot dem, sa Park.

– Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste, sa sørkoreanernes trener Huh Jung–moo, som spilte mot sin trenerkollega Maradona i VM i Mexico i 1986.

Sannsynlige lag:

Argentina (3-4-3): Sergio Romero - Martin Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze - Jonas Gutierrez, Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron, Angel Di Maria - Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain.

Sør-Korea (4-5-1): Jung Sung-ryong - Cha Du-ri, Lee Young-pyo, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo, Kim Jung-woo - Ki Sung-yong, Park Ji-sung, Lee Chung-yong, Park Chu-young, Lee Dong-guk. (ANB-NTB)

Personvernpolicy