Poengdeling for superstjernene

Didier Drogba og Cristiano Ronaldo delte poengene broderlig i åpningskampen i gruppe G.
Didier Drogba og Cristiano Ronaldo delte poengene broderlig i åpningskampen i gruppe G.

Cristiano Ronaldo hadde den største sjansen, Didier Drogba fikk det største jubelbrølet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble uavgjort mellom superstjernenes lag Portugal og Elfenbenskysten tirsdag.

Ronaldos kjempeskudd i stolpen etter ti minutter var det nærmeste noen av lagene kom seier i 0-0-kampen.

Drogba entret banen i det 66. minutt, til et jubelbrøl som utrolig nok overdøvet vuvuzelaene. Det gjorde Chelsea-spissen halvannen uke etter at han brakk armen i en oppkjøringskamp, og med spesialgodkjent beskyttelse.

På overtid hadde Drogba en god sjanse, men han la inn i stedet for å skyte selv om han ikke hadde noen med seg i feltet.

Den første kampen i «dødens gruppe» ble akkurat så tett og tøff som vi kunne tro på forhånd. Lagene bød på stort tempo og høy kvalitet i regnværet i Port Elizabeth, men ingen greide å få ballen i mål.

Dermed blir det resultatene mot Brasil og Nord-Korea som avgjør lagenes skjebne i gruppespillet.

Gnager

Ronaldos skuddforsøk fra 25 meter i det 11. minutt var kampens klart største sjanse. Barry Boubacar i ivorianernes mål ville ikke nådd den, men ballen traff utsiden av stolpen og spratt ut.

Dermed er superstjernen fortsatt uten landslagsmål etter 16 måneder. I mellomtiden har han bøttet inn mål først for Manchester United og det siste året for Real Madrid.

Måltørken begynner nok å gnage på ham, og Ronaldo pådro seg gult kort da han reagerte med raseri mot Guy Demel etter å ha blitt stygt felt midt i første omgang. Det kortet kan vise seg kostbart senere.

– Vi spilte bra, men vi hadde ikke flaksen på vår side. Elfenbenskysten var redde for oss og ga oss ikke mye rom, sa Ronaldo etter kampen.

På tribunen satt Egil Olsen og så Norges EM-motstander (kommer til Ullevaal i september) skape relativt lite ut over Ronaldo-skuddet.

Halv revansj

Elfenbenskystens landslagssjef Sven-Göran Eriksson fikk bare halv revansj mot landet som slo hans England ut av de to siste sluttspillene: EM i 2004 og VM i 2006, begge etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen.

Kampen endte uavgjort igjen, men i gruppespillet blir det verken ekstraomganger eller straffesparkrulett.

– Ingen vil tape en kamp som denne. Ronaldo hadde en stor sjanse for dem, mens vi hadde en del halvsjanser. Helst ville jeg at vi skulle scoret flere mål slik at vi slapp å bruke Drogba, men nå så vi iallfall at han er OK, sa «Svennis».

Drogba startet på benken, men entret banen midt i annen omgang til enorm jubel fra afrikanerne på tribunen. Men håpet om en ny afrikansk seier ble ikke innfridd. Ghana var det eneste av de seks afrikanske lagene som vant i første runde i gruppespillet.

For de andre ble det to uavgjorte (Sør-Afrika og Elfenbenskysten) og tre tap (Nigeria, Algerie, Kamerun). (ANB-NTB)

Personvernpolicy