Klagestorm mot TV2

Svært mange henvender seg til TV2 med beskjed om å fjerne lyden fra de mye omtalte vuvuzelaene under VM. Her en kamerunsk supporter i full vigør på tribunen i Sør-Afrika. (Foto: Scanpix)
Svært mange henvender seg til TV2 med beskjed om å fjerne lyden fra de mye omtalte vuvuzelaene under VM. Her en kamerunsk supporter i full vigør på tribunen i Sør-Afrika. (Foto: Scanpix)

Seere irriterer seg over vuvuzelaen under VM i Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): TV2 har etter at VM startet mottatt en rekke henvendelser fra folk som irriterer seg grenseløst over bråket fra de mye omtalte vuvuzelaene under kampene i VM.

Gjennom headsett

- Det er svært mange som kontakter oss med beskjed om å fjerne den irriterende lyden fra vuvuzelaen. Mange tror at det er TV2 som filmer i Sør-Afrika, men det er det ikke.

- Vi har forsøkt å sette inn en rekke tiltak, men det er vanskelig å gjøre noe med dette. Mye av lyden kommer fra headsettet til kommentatorene så det er ikke lett å fjerne lyden, sier koordinator for VM-sendingene til TV2, Jan Solvang, til ABC Nyheter.

I går uttalte FIFA-president Sepp Blatter at vuvuzelaen ikke vil bli forbudt under VM.

Men ifølge Solvang ser FIFA på muligheten for å fjerne lyden fra plasthornene.

- Det siste vi har hørt er at FIFA jobber for å få et forbud mot vuvuzelaen, sier Solvang til ABC Nyheter.

Les mer om VM på ABC Nyheter

BBC i front?

Britiske BBC har så langt mottatt 545 klager fra tv-seere som er mektig lei av å måtte høre summingen fra vuvuzelaen sammen med stemmene til kommentatorene under kampene.

Kanalen jobber nå på spreng for å filtrere lyden fra sendingene. I en pressemelding i dag opplyser BBC at de har tatt grep og at ytterligere tiltak vil bli iverksatt.

Kanalen vurderer å tilby britiske tv-seere muligheten til selv å dempe lyden ved hjelp av en rød knapp på fjernkontrollen under de digitale sendingene fra VM.

Det skriver kanalen på egne sider i dag.

Personvernpolicy