Brasil «invaderer» VM

Både Deco (foran)og Liedson spiller for Portugal, men er opprinnelig fra Brasil. Nå advarer brasilianere om at det blir for mange brasser i fremtidige VM. (Foto: Scanpix).
Både Deco (foran)og Liedson spiller for Portugal, men er opprinnelig fra Brasil. Nå advarer brasilianere om at det blir for mange brasser i fremtidige VM. (Foto: Scanpix).

Det er så mange brasser i VM at Brasil nesten kunne ha stilt med to lag. Nå advarer folk i det fotballgale landet mot utviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppe G

I kveld åpner gruppe G som inneholder både Brasil og Portugal.

Brasil skal opp mot Nord-Korea mens Portugal skal møte Elfenbenskysten.

RIO DE JANEIRO (ABC Nyheter): - Hvis vi ikke stopper denne farsen, vil halvparten av lagene i VM i 2014 og 2018 bestå brasilianere, advarte Fifa-president Sepp Blatter allerede i 2007, og brukte sterke ord som «brasiliansk invasjon», ikke bare i Europa, men også i Asia og Afrika.

Det kan nå se ut til at Blatter traff spikeren på hodet.

Portugal har nemlig med seg tre brasilianere til Sør-Afrika. Vi finner også brasser på landslagene til Tyskland, USA og Japan.

Stjerner som Deco, Liedson og Pepe spiller med det portugisiske flagget på brystet,mens Cacau spiller for Tyskland, Marcus Tulio Tanaka representerer Japan og Benny Feilhaber spiller for USA.

Vet du om flere? Bruk kommentarfeltet og hjelp oss å gjøre listen komplett!

Les mer om VM på ABC Nyheter

Avgjørende

Flere av de nevnte spillerne er av ypperste kvalitet. Den brasilianske forsvarsspilleren Luisão, som til daglig spiller i portugisiske Benfica, advarer særlig mot Portugals angriper Liedson, og mener han vil bli en nøkkelspiller for det portugiserne.

- Han er rask og har scoret mange avgjørende mål, sier Luisão, ifølge tv-stasjonen Band.

Det er fotballeksperten Maurício Farias da Silva enig i. Han skal se alle de 64 VM-kampene, og har store forventninger til de brasilianske spillerne, også til enkelte av dem som spiller på andre landslag enn det brasilianske.

- Liedson spilte både for Flamengo og Corinthians her i Brasil, og Deco skal være på vei tilbake til Brasil etter VM, til Fluminense, som er laget i mitt hjerte. Begge disse er spillere på nivå med de brasilianske landslagsspillerne, og kunne ha fått en plass på Brasils lag. De blir viktige for Portugal, sier da Silva til ABC Nyheter.

Men selv om da Silva mener mange av «de utvandrede» brassene er kvalitetsspillere, ville ikke alle fått plass på laget til den brasilianske landslagstreneren Dunga.

- Verken amerikaneren Benny Feilhaber, japanske Tanaka eller tyske Cacau er gode nok for Brasil. Heller ikke Pepe, som spiller for Portugal, er god nok, mener han.

- Ingen av dem har hatt suksess på store brasilianske lag, og flere av dem er helt ukjente i Brasil. Enten forlot de Brasil mens de var veldig unge eller så rakk de aldri å markere seg her hjemme, sier da Silva, som med jevne mellomrom deltar i radiodebatter i et fotballprogram på Radio Manchete.

Maurício Farias da Silva er i likhet med Sepp Blatter sterkt imot utviklingen der spillere tar nytt statsborgerskap for å kunne spille på andre landslag.

- Jeg tror Fifa bør se nærmere på reglene og gjøre mer for å begrense dette. Hvis ikke vil tendensen bre om seg. Landslag bør bestå av spillere fra det enkelte land. Hvis ikke kan man betale spillere for å skifte statsborgerskap og på denne måten kjøpe seg til et godt lag, sier han.

Følg dagens VM-kamper direkte

Det er Portugal som har med seg flest forsterkninger fra sin gamle koloni.

27 år gamle Kepler Laveran Lima Ferreira spiller på Real Madrid og er bedre kjent som Pepe. Han ble født 26. februar 1983 i havnebyen Maceió, nordøst i Brasil. Han startet karrièren i Corinthians Alagoano før han som 18-åring ble kjøpt av CS Marítimo på den portugisiske øya Madeira. I 2004 ble han hentet til storlaget Porto. Mange mener han er blant de aller beste stopperne i verden, og Pepe har nå vært i Real Madrid siden 2007. Han er god i lufta, sterk og god taktisk, ifølge Real Madrids hjemmesider.

Pepe på Facebook

Pepes profil på Real Madrids hjemmeside

Deco har også en fortid i Porto og i brasilianske Corinthians Alagoano. Han gjorde portugiser av seg i 2002, etter å ha bodd seks år i Portugal. Etter å ha gjort stor suksess i Barcelona, gikk han til Chelsea i 2008.


Real Madrids Pepe spiller også for Portugal, men har sine røtter i Brasil (Foto: Scanpix)Real Madrids Pepe spiller også for Portugal, men har sine røtter i Brasil (Foto: Scanpix)

Deco, eller Anderson Luis de Souza som er hans egentlige navn, kommer fra São Bernardo do Campo, sør for São Paulo. Han ble født 27. august 1977.

Benfica var hans første europeiske klubb. I 1999 flyttet han til Porto, som den gang hadde José Mourinho som trener. Sammen vant duoen Champions League i 2004, og Deco ønsket å følge Mourinho til Chelsea. Men i stedet skrev han under en fireårskontrakt med Barcelona i 2004. I 2008 gikk han så til Chelsea.

Han beskrives som en taktisk briljant, kreativ midtbanespiller som aldri går trøtt, og Porto-fansen gav han navnet Magikeren. Ifølge brasiliansk presse er Deco på vei hjem til Brasil etter VM, og mesterskapet kan bli hans siste for Portugal.

Decos profil på Chelseas hjemmeside

Portugals tredje brasse er Liédson da Silva Muniz. 32-åringen spiller for portugisiske Sporting i hovedtsdaen Lisboa. Opprinnelig kommer han fra Cairu i delstaten Bahia, og han var blant annet innom storklubben Flamengo i Rio de Janeiro før han ble hentet til Sporting i 2003.

Både i 2004-2005 og i 2006-2007 var han toppscorer i den portugisiske ligaen, og han har blitt omtalt som en av klubbens beste angrepsspillere gjennom tidene.

Likevel ble det mer bråk om hans skifte av statsborgerskap i fjor, og den portugisiske fotballspillerforeningen la inn en formell protest til forbundet.

Men etter seks år i Portugal gikk søknaden i gjennom og i august i fjor ble han tatt ut på landslaget for første gang.

- Jeg elsker Brasil, men kommer til å gi alt for Portugal når de to lagene møtes 25. juni. Det er trolig den kampen i gruppespillet det knytter seg størst forventninger til, sier Liedson til Fifa.com.

Liedsons profil på Sportings hjemmeside

Tysk kakao

Stuttgart-spilleren Cacau (29) kommer egentlig fra Santo André utenfor São Paulo. Hans egentlige navn er Claudemir Jerônimo Barretto, og han fikk tysk statsborgerskap i 2009, etter å ha bodd over fem år i landet. Cacau ble tatt ut på landslaget bare fire måneder senere. Han spilte for Nacional hjemme i Brasil, og var innom en rekke tyske klubber, blant annet Nürnberg før han kom til Stuttgart i 2003-2004-sesongen. I 2007 vant han Bundesliga med klubben, og har i dag en kontrakt som strekker seg ut 2013.

Cacau kom inn som innbytter og tegnet seg sågar på scoringslisten i 4-0-seieren i åpningskampen mot Australia.

Cacaus offsielle hjemmeside

Cacau scoret for Tyskland i VM-åpningen mot Australia. (Foto: Scanpix)Cacau scoret for Tyskland i VM-åpningen mot Australia. (Foto: Scanpix)

Innvandrer

Marcus Tulio Tanaka ble født i São Paulo i 1981 og har japansk-brasiliansk far og italiensk-brasiliansk mor. Han flyttet til Japan som 15-åring, og i 2001 kom han til klubben Sanfrecce Hiroshima.

Han fikk japansk statsborgerskap i 2003 og spilte blant annet på det japanske OL-laget i Aten 2004. To år senere debuterte han på A-landslaget.

I fjor skiftet han klubb i den japanske serien og gikk til Nagoya Grampus Eight. Tanaka har allerede før VM-starten utmerket seg.

Det var han som taklet Elfenbenkystens store stjerne, Didier Drogba, slik at han brakk armen i treningskampen 4. juni.

Utvandrer

Benny Feilhaber ble født i Rio de Janeiro i 1985. Moren er brasiliansk og faren brasiliansk-østerriksk. Likevel spiller Feilhaber for det amerikanske landslaget. Han var seks år gammel da familien flyttet fra Rio de Janeiro til New York.

I 2005 var han på laget som vant U20-VM i Nederland. Hans talent gikk ikke upåaktet hen og i 2005 signerte han for Hamburg SV i den tyske bundesligaen. Han spilte likevel bare for klubbens reservelag i tredjedivisjon den første sesongen. I 2007 gikk han til Derby i Premier League, uten å utmerke seg. I dag spiller han for danske Århus.

Feilhabers spillerprofil på nettsiden til AGF


Benny Feilhaber spiller for USA, men er opprinnelig fra Brasil (Foto: Scanpix).Benny Feilhaber spiller for USA, men er opprinnelig fra Brasil (Foto: Scanpix).

I tillegg til de nevnte spillerne var det like før en brasilianer også fikk plass på Spanias VM-lag. Villareals Marcos Senna var med da Spania vant EM for to år siden, men ble droppet i siste liten da landslagssjef Vincente Del Bosque offentliggjorde troppen som for første gang i historien kanskje virkelig kan håpe på et VM-gull.

Også Polen, Tyrkia og Kroatia har brasilianske profiler på sine landslag, men verken Roger Guerreiro, Mehmet Aurelio eller Eduardo da Silva klarte å sikre landslagene sine en plass i VM denne gangen.

Velkjente Kevin Kuranyi, som så langt står bokført med 52 kamper for Tyskland, kom ikke med i den tyske VM-troppen. Etter at han ble utelatt fra 18-mannstroppen til en kamp mot Russland i 2008, forlot han arenaen i pausen i sinne over å ikke ha fått spille. Trener Joachim Löw reagerte med å si at Kuranyi aldri vil spille for Tyskland så lenge han er trener.

Dermed må Dinamo Moskva-spilleren se verdens mest prestisjetunge turnering fra sofaen.

Gruppa

Maurício Farias da Silva mener alt ligger til rette for at Brasil skal kunne gå helt til topps i sommerens VM. Ikke på grunn av enkeltspillere, men på grunn av det gode samarbeidet i laget.

- Her i Brasil snakkes det mye om gruppa, og Dunga har i stor grad droppet stjernene, sier han.

Spania har da Silva liten tro på.

- Alle snakker om Spania, men jeg tror Argentina, Tyskland og Italia har større sjanser, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:52 Patrick McEnroe coronasmittet20:46 Syrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45 Norske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14 Coronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11 Både ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09 Dødstallet i Frankrike stiger20:08 Amerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07 Oslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49 Artisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48 Russland åpner for unntakstilstand19:47 Mann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte koronaregler19:45 Pandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44 Coronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34 Erna åpner for noe oppmyking etter påske18:17 En person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17 Person fra Asker død etter koronasmitte18:15 Pandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49 Coronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37 Turkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03 Ekspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52 Sykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30 Foreldre siktet for bortføring av fire barn16:29 Regjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34 Visit Norway legges ned i Danmark15:33 Dårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14 EOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13 Bill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56 Diabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52 Ingen fotball for Haaland og co. før mai14:46 NHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28 Mot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27 Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22 På denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12 Sverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11 Stortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58 Tettey legger opp neste sommer13:58 Krevende å holde oversikt som forbruker13:25 Coronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15 Langrenn med hovedsponsor på plass13:01 31 personer fikk feil prøvesvar12:48 Europeisk handelsløsning med Iran på plass12:45 IS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59 Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57 Billig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56 Syklist døde i ulykke i Telemark11:52 Vedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11 – Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11 Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08 Reagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08 EOS-utvalget refser PST11:06 Sverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40 Lego-overskuddet nær doblet10:32 Første hetebølge i Antarktis10:28 Fem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20 Oslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19 Nesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18 Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17 Milliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59 21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23 Norske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20 Indonesia stenger grensa for utlendinger09:19 194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19 Solbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31 ESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25 Bayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14 19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05 Politiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52 Nå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45 Bred enighet om ny krisepakke07:43 Norsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39 Norwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39 Oljeprisen stiger07:38 Forskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22 USA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55 Flere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51 Virus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31 Ajer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30 Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19 Harry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15 Norsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04 Dette skjer i dag06:00 Zimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56 Svensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31 Loveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30 Dette skjedde i natt05:30 Corona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56 Rasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49 Skogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20 Koronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01 Magnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31 Undersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59 Singapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47 Bolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43 Hver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42 Porto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05 Fagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01 Personbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40 Florida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39 Norsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39 Fortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen
Siste nytt
20:52SportPatrick McEnroe coronasmittet20:46VerdenSyrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45Helse og livsstilNorske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14Helse og livsstilCoronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11Helse og livsstilBåde ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09Helse og livsstilDødstallet i Frankrike stiger20:08NorgeAmerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07Helse og livsstilOslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49NorgeArtisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48Helse og livsstilRussland åpner for unntakstilstand19:47Helse og livsstilMann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte koronaregler19:45Helse og livsstilPandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44PolitikkCoronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34Helse og livsstilErna åpner for noe oppmyking etter påske18:17NorgeEn person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17Helse og livsstilPerson fra Asker død etter koronasmitte18:15Helse og livsstilPandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49ReiseCoronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37VerdenTurkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03PengerEkspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52VerdenSykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30NorgeForeldre siktet for bortføring av fire barn16:29Helse og livsstilRegjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34ReiseVisit Norway legges ned i Danmark15:33NorgeDårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14NorgeEOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13NorgeBill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56Helse og livsstilDiabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52SportIngen fotball for Haaland og co. før mai14:46PengerNHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28SportMot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27PolitikkAnniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22VerdenPå denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12VerdenSverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11PolitikkStortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58SportTettey legger opp neste sommer13:58PengerKrevende å holde oversikt som forbruker13:25VerdenCoronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15SportLangrenn med hovedsponsor på plass13:01Helse og livsstil31 personer fikk feil prøvesvar12:48PengerEuropeisk handelsløsning med Iran på plass12:45NorgeIS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59ReisePassasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57PengerBillig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56NorgeSyklist døde i ulykke i Telemark11:52PolitikkVedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11Verden– Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11SportEliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08NorgeReagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08NorgeEOS-utvalget refser PST11:06PengerSverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40PengerLego-overskuddet nær doblet10:32VerdenFørste hetebølge i Antarktis10:28Helse og livsstilFem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20PengerOslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19PengerNesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18Helse og livsstilGuvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17PengerMilliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59Helse og livsstil21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23PengerNorske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20ReiseIndonesia stenger grensa for utlendinger09:19Norge194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19SportSolbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31PengerESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25SportBayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14Verden19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05NorgePolitiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52MotorNå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45PolitikkBred enighet om ny krisepakke07:43NorgeNorsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39ReiseNorwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39PengerOljeprisen stiger07:38Helse og livsstilForskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22VerdenUSA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55Helse og livsstilFlere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51SportVirus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31SportAjer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30VerdenDyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19VerdenHarry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15PolitikkNorsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04NorgeDette skjer i dag06:00VerdenZimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56SportSvensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31NorgeLoveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCorona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56NorgeRasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49VerdenSkogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20NorgeKoronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01SportMagnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31NorgeUndersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59VerdenSingapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47VerdenBolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43NorgeHver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42VerdenPorto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05NorgeFagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01NorgePersonbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40ReiseFlorida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39PengerNorsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39PolitikkFortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus