Keepertabbe berget Italia

Så glade ble italienerne etter utligningsmålet.
Så glade ble italienerne etter utligningsmålet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensmester Italia var på vei mot nederlag i sin første VM-kamp, men ble berget av en keepertabbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen mot Paraguay endte 1-1.

Søramerikanerne hadde stått imot det italienske presset uten særlige problemer inntil Simone Pepe i det 63. minutt tok hjørnespark fra venstre. Paraguays keeper og lagkaptein Justo Villar bommet fullstendig med sitt forsøk på å bokse ved nærmeste stolpe. Dermed kunne Daniele De Rossi beine ballen i mål fra kloss hold.

Dermed utlignet han Paraguays dødballmål fra første omgang. Midtstopper Antolín Alcaraz, som fra neste sesong skal spille for Wigan, knuste Fabio Cannavaro og Di Rossi i lufta på et frispark fra Aureliano Torres og skallet ballen inn i hjørnet.

Da var det spilt 39 minutter i øsregnet i Cape Town, og Italia så ut som tapere. Framover på banen var «Gli Azzurri» nemlig tannløse.

Giftige i angrep

Italia var eneste lag som angrep de første 20 minuttene. Paraguayanerne sto lavt og tok imot, og konsentrerte seg om å holde unna for de italienske framstøtene. Det greide de riktig bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Paraguay først begynte å angripe, viste laget seg langt giftigere enn de asurblå. Et par skudd fra god posisjon skled av foten slik at ballen endte utenfor Gianluigi Buffons mål, men så fikk Paraguay frispark da Nelson Haedo Valdez ble dyttet av Giorgio Chiellini i en luftduell.

Torres la en perfekt innoverskrudd serve fra 30 meter, og for første gang i VM kunne Paraguay feire en scoring for sin storscorer Salvador Cabaas, som mistet sluttspillet fordi han i januar ble skutt i hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde Cannavaro vært mer enn en skygge av spilleren som ledet Italia til VM-gull i 2006, ville han vunnet duellen. Men han sto passiv på bakken og viste noe av problemet i et lag der flere av stjernene fra sist er gått ut på dato.

Skadetrøbbel

Italias landslagssjef Marcello Lippi måtte unnvære Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso på grunn av skader, og i pausen måtte Buffon byttes ut fordi han fikk ny kjenning med sin skade. Det var god grunn til å være bekymret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Været bedret seg noe etter pause, og Italia fikk litt bedre struktur over angrepsspillet. Pepe var nær ved å lykkes med sitt forsøk på et akrobatisk brassespark ved lengste stolpe, men virkelig farlig var det ikke før gaven fra Villar hjalp Italia à jour.

Italia presset videre i jakt på et vinnermål, men igjen var Paraguay vel så farlig på sine kontringer. Innbytter Jonathan Santana traff ikke mål da han ble spilt fram av Lucas Barrios i det 66. minutt.

Villar rettet opp litt av inntrykket med en god redning på et langskudd fra Riccardo Montolivo i det 83. minutt.

Med ett poeng hver har begge lag god sjanse til å ta seg videre fra VMs trolig letteste gruppe, der Slovakia og New Zealand er øvrige lag. (ANB-NTB)