Satte ny norsk rekord

REKORD: Ezinne Okparaebo (t.h.) klokket inn til 11.26 på Bislett Games, og forbedret dermed sin egen norske rekord. Foto: Lise Åserud/Scanpix
REKORD: Ezinne Okparaebo (t.h.) klokket inn til 11.26 på Bislett Games, og forbedret dermed sin egen norske rekord. Foto: Lise Åserud/Scanpix

Ezinne Okparaebo på Bislett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ezinne Okparaebo (22) sørget for en flott norsk åpning på kveldens Bislett Games med ny norsk rekord på 100 meter.

BUL-sprinteren klokket inn på 11.26.

Dermed forbedret hun sin egen rekord, satt på samme sted i fjor, med tre hundredeler.

– Det er så deilig, ikke minst å gjøre det på Bislett igjen, sier Okparaebo til NRK.

Tredje best i Europa

Hun ble nummer to i løpet, syv hundredeler bak Mikele Barber fra USA.

Bare to tider satt av europeiske løpere denne sesongen er bedre enn rekorden til Okparaebo, som dermed viser lovende takter før EM i Barcelona i slutten av juli.

– Jeg er fortsatt ikke i toppform, og det er en stund til EM, så jeg stresser ikke, sier 22-åringen, som tok EM-sølv i fjor.

Mislykket rekordforsøk

Ingvill Måkestad Bovim hadde håp om å knekke den 29 år gamle norgesrekorden på 800 meter, men 2.02,47 var åtte tideler for sakte.

Hun endte på fjerdeplass i løpet.

– Jeg var sikker på at jeg er i form til å løpe ned mot to minutter, men 150 meter før slutt fikk jeg en dytt. Jeg hadde flaks som ikke falt etter den, sier Måkestad Bovim til NRK.

Men i tillegg til Okparaebos 100 meter ble det satt ytterligere to norske rekorder på Bislett i kveld, de to siste for juniorer.

Henrik Ingebrigtsen kom inn på 3.40,14 minutter på 1500 m, og kvalifiserte seg dermed til EM, mens Vladimir Vukicevic løp på 13.42 sekunder på 110 meter hekk.

Kul og brutal sesongåpning for Vukicevic

Christina Vukicevic, Vladimirs langt mer kjente søster, sesongåpnet på 100 meter hekk i kveld. Hun var brukbart fornøyd med sjetteplass og 12,91 sekunder.

– Dette løpet må dere se på bakgrunn av at jeg bare har trent kvalitet i en måned. Likevel klarte jeg meg så bra i dette tøffe feltet. Jo, det var en både kul og brutal sesongåpning blant verden beste, fastslo Vukicevic ifølge NTB.

– Det er morsomt å være i gang igjen, og det aller beste var at jeg slo den hardeste konkurrenten min i EM, tyske Carolin Nytra, sa det norske EM-håpet.

Les også: Powell med kanonløp

Personvernpolicy