Venter på Carew-svar

LÅRHØNE: John Carew var i godt humør på gårsdagens landslagstrening, men er usikker til morgendagens møte med Ukraina. Foto: Erlend Aas/Scanpix
LÅRHØNE: John Carew var i godt humør på gårsdagens landslagstrening, men er usikker til morgendagens møte med Ukraina. Foto: Erlend Aas/Scanpix

Spissen er usikker mot Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOTEL BRISTOL (ABC Nyheter): Landslagsboss Egil Olsen venter med laguttaket til morgendagens hjemmemøte med Ukraina.

Grunnen?

John Carew sliter med en lårhøne.

– Han fikk en lårhøne mot Montenegro, og trenger litt ekstra pleie, sier Drillo dagen før Ukraina-dagen.

Tar avgjørelsen i morgen

Carew, som bare har scoret ett landslagsmål – på straffe – på drøyt to år, fikk hard medfart i 2–1-seieren over Montenegro, og kroppen er sliten etter en lang sesong. Norge vil ikke ta noen sjanser med 30-åringen.

Om han blir klar mot Ukraina, avgjøres ikke før i morgen.

Hvis han må melde forfall, er det trolig duket for Vålerengas Mohammed «Moa» Abdellaoue på topp.

Les også: Drillo: Litt synd at Sjevtsjenko mangler

– Spent på å se Bjørn Helge

Drillo vurderte opprinnelig å starte i en 4-4-1-1-formasjon, men lander trolig på 4-5-1, som mot Montenegro.

Landslagssjefen har ikke gitt spillerne informasjon om startelleveren, og akter heller ikke å dele den med resten av Norges befolkning før det er gjort.

Men han bekrefter at det blir få endringer fra Montenegro-kampen.

Bortsett fra at debutantene Ruben Yttergård Jenssen og Jonathan Parr har forlatt troppen, mens John Arne og Bjørn Helge Riise er tilbake etter at sistnevnte giftet seg lørdag.

– Vi er spent på å se Bjørn Helge etter noen dagers feiring, sier Drillo.

Hissig på bakrommet

Andre justeringer?

– I utgangspunktet vil vi nok legge oss litt lavere, slik vi ble spilt i perioder mot Montenegro. Da ble vi noen ganger spilt for lavt. Det er ingen fare å ligge lavt hvis du i utgangspunktet er forberedt på det, og holder kort avstand, men jeg tipper det kan bli noe enklere mot Ukraina. De er mer balltrillende enn Montenegro er, sier Drillo.

Lørdag skulle Norge søke bakrom tidlig. Det lyktes ikke som planlagt.

– Bakrommet skulle vært brukt hyppigere, for de var egentlig ganske rufsete bak. Det er også Ukraina. De er heller ikke spesielt dyktige på sonespill helt bak. De henger igjen en del på markering.

– Vi vil jobbe hardt med å få folk tidlig i bakrom. Det går også på at de er mye mer uryddig enn det vi er bak. De innrømmer også selv at de har mye større problemer defensivt enn offensivt, sier Drillo til ABC Nyheter.

Ukraina kommer fra 4–0 over Litauen og 3–2 over Romania den siste uken, og har vunnet de to siste møtene med Norge, i 2008 og 2000. Matchvinneren fra 2000, storstjernen Andrej Sjevtsjenko, spiller imidlertid ikke.

Seier over gultrøyene vil bety landslagets sjette strake hjemmeseier. I så fall tangerer de rekorden fra forrige Drillo-epoke.

Personvernpolicy