Nå vil Basso vinne «drømmedobbelen»

TILBAKE PÅ TOPPEN: I går feiret Ivan Basso sammenlagtseier i Giro d'Italia. Nå går han for suksess i Tour de France. Foto: EPA/CARLO FERRARO
TILBAKE PÅ TOPPEN: I går feiret Ivan Basso sammenlagtseier i Giro d'Italia. Nå går han for suksess i Tour de France. Foto: EPA/CARLO FERRARO
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tror det er mulig å kjempe med Contador.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Den forrige som vant Giro d’Italia og Tour de France samme sesong, var Marco Pantani i 1998.

Da Ivan Basso (32) smadret all motstand i Giroen i 2006, og deretter gikk for seieren i Touren, fremsto han som en sterk kandidat til å bli den neste til å vinne den «umulige» dobbelen.

Men Basso ble avslørt som del av Operasjon Puerto-skandalen, og mistet rittet sammen med flere andre storryttere.

Han innrømmet å ha planlagt doping til Touren – men ikke at han var dopet i Giroen – og ble utestengt i to år.

Tilbake meed Giro-seier

Etter en middels comebacksesong i fjor var Basso tilbake på tronen da han i går sikret Giro d’Italia-seieren sammenlagt.

Og nå?

Nå går italieneren for en topplassering i sommerens Tour de France.

– Etter denne seieren er jeg veldig ambisiøs, i første omgang med tanke på Tour de France. Jeg vet Alberto Contador har gjort utrolige ting, jeg vet det ikke blir enkelt, men jeg skal kjempe, sier Basso ifølge Cyclingnews.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Basso var ikke like ekstrem som før utestengelsen da han seiret i årets Giro, men hersket i fjellene og vant etappen som ble avsluttet opp den antatt tøffeste klatringen, Monte Zoncolan.

– Tror jeg kan gjøre noe

Skal han vinne Tour de France, er minimumskravet å følge storfavoritt Contador i fjellene, for spanjolen er normalt raskere på tempoetappene.

Det blir ingen enkel oppgave mot mannen som vant Touren i 2007 og 2009 og både Giroen og Vuelta a España i 2008, året da hans Astana var utelatt fra sommerfesten i Frankrike på grunn av lagets rufsete dopingshistorie.

– Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre mot Contador, for jeg har aldri kjørt mot ham når han har vært på sitt beste. Men det han har gjort de fire siste årene, er utrolig, sier Basso.

– Jeg tror jeg kan gjøre noe, men som alltid med respekt og ydmykhet. Det er måten jeg har gjort det i årets Giro, og det samme vil jeg gjøre i Tour de France.

Tour de France starter 3. juli. I tillegg til storfavoritt Contador er Andy Schleck, Lance Armstrong, Cadel Evans, Bradley Wiggins og Basso blant de heteste pallkandidatene.