Solberg på tredje i Portugal

Petter Solberg og hans Citroen under andreetappen lørdag. Foto: AP Photo / Francisco Seco / Scanpix.
Petter Solberg og hans Citroen under andreetappen lørdag. Foto: AP Photo / Francisco Seco / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Solberg har inntatt tredjeplassen i Rally Portugal etter annen etappe lørdag, men har også tapt sekunder til ledende Sebastien Ogier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Solberg åpnet lørdagens etappe meget bra, blant annet med seier på tredje fartsprøve, men har ikke maktet å kutte forspranget opp til Sebastien Ogier, selv om han spiste sekunder på de første prøvene. Han har snarere tapt drøyt to.

Etter SS13, lørdagens siste, har han likevel avansert i sammendraget og passert både Dani Sordo og Mikko Hirvonen. Nå har Solberg kun Ogier og Sebastien Loeb foran seg. Det skiller henholdsvis 52 og 31 sekunder opp til den franske duoen.

– Før dagens to siste prøver var alt helt perfekt. Jeg hadde bare sekunder opp til Loeb og kontroll på dekkene. Men på den nest siste prøven ble gummien rett og slett revet av et hjul, sa Solberg.

– Halvminuttet opp til Loeb og 50 sekunder opp til Ogier er litt lenger bak enn jeg kunne tenkt meg, men det er fortsatt fem prøver som gjenstår, og vi har ikke tenkt til å gi oss, la han til.

Både Henning Solberg og Mads Østberg er sjanseløse på topplasseringene. Storebror Solberg er nummer seks, 2.10 minutter bak Petter og 3.02 bak Ogier, mens Østberg er nummer åtte, over fem og et halvt minutt bak teten.

Rallyet avsluttes med seks fartsprøver søndag. (©NTB)