Hovdenes og Hem viste danskene ryggen

Klart sterkest i dagens rundbaneritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Topp tre for NorgesCup-klassene:

Kvinner Junior:

1) Torunn Stake Laengen, Asker CK, 2) Sylvi S. Sommer, Sportsklubben Rye

Menn junior:

1) Ole Hem, Team United Bakeries, 2) Fredrik Kjeldsen, Danmark, 3) Sturla Aune, Team Fokus Danica

Kvinner Senior:

1) Annika Langvad, Danmark, 2) Mette Mari Kronborg, Danmark, 3) Nina Gässler, Geilo IL sykkel

Menn Senior:

1) Anders Hovdenes, Team United Bakeries, 2) Ola Kjøren, Team Fokus Danica, 3) Jo Nordskar, Team United Bakeries

Årets tredje NorgesCupritt i terreng rundbane ble i dag arrangert i Halden. Selv med det danske landslaget på start ble det norsk seier i både junior og seniorklassen for herrer. I dameklassen ble det norsk seier for juniorene, mens danskene var sterkest i seniorklassen.

Anders Hovdenes fra Team United Bakeries var klart sterkest i dagens rundbaneritt, og vant seniorklassen foran Ola Kjøren fra Team Fokus Danica.

Den teknisk krevende løypa gikk i sløyer rundt på Fredriksten festning i Halden. Det dannet seg tidlig en trio bestående av Hovdenes, Kjøren og Jo Nordskar. Regjerende norgesmester Anders Hovdenes viste seg etter hvert klart sterkest, og fikk med seg teamkompis Jo Nordskar på tredjeplass.

Hovdenes var selvsagt fornøyd med dagens på prestasjon:

– Dette var gøy! Jeg har slitt med formen i det siste, så det var ekstra morsomt at det fungerte i dag, sa en tydelig fornøyd Hovdenes etter målgang.

Sammenlagtlederen i NorgesCupen, Håkon Austad, brøt dagens løp. Dette skaper spenning rundt ledertrøyen som deles ut etter morgendagens Norgescupritt i Horten.

Landslagssjefen imponert

I juniorklassen gjorde Ola Hem nok en sterk prestasjon. Gutten som kjørte verdenscup for juniorer forrige helg, vant med over minuttet til nestemann. Den danske landslagssjefen Kristian Skjødt hadde håpet på dansk seier i juniorklassen:

– Vi håpet at noen av våre ryttere kunne slå Hem i dag, men det ble vanskelig. I seniorklassen var Hovdenes sterk, og ingen av våre ryttere kunne følge han i dag, forteller Skjødt.

Hem var fornøyd med dagens seier, men mener fortsatt han har mer å gå på:

– Jeg har slitt litt med jernmangel i det siste, så jeg tror derfor jeg kan ha mer å gå på. Uansett er jeg veldig fornøyd med dagens seier, fortalte Hem rett etter målgang.

Hem har i likhet med Torunn Stake Laengen i kvinner junior vunnet alle tre NorgesCuprittene så langt i år. Det neste NorgesCuprittet arrangeres i Horten i morgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus