Skyter gjerne Norge til EM

LANDSLAGET, JA TAKK: Tre år er gått siden Frode Johnsen sist spilte for Norge, men han er fortsatt innstilt på å bidra om Drillo ringer ham. (Foto: Tor Richardsen, Scanpix).
LANDSLAGET, JA TAKK: Tre år er gått siden Frode Johnsen sist spilte for Norge, men han er fortsatt innstilt på å bidra om Drillo ringer ham. (Foto: Tor Richardsen, Scanpix).

Onsdag banket Frode Johnsen inn et nytt mål for klubblaget Shimizu S-Pulse. Nå er Japan-proffen sugen på å hjelpe Norge til EM-2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Kommende tirsdag tar Egil Drillo Olsen ut troppen til landskampene mot Montenegro og Ukraina på Ullevaal henholdsvis den 29. mai og 2. juni.

Og dersom landslagsledelsen ønsker å kalle inn en «glemt gammel traver», får de et klokkeklart ja.

Japan-proff Frode Johnsen, som for tiden er i scoringsform for klubblaget Shimizu S-Pulse, melder seg nemlig til tjeneste om Drillo ringer det fjerne østen.

- Jeg har vel egentlig ikke tenkt så mye på landslaget når jeg har vært her borte, men jeg ville selvfølgelig spilt hvis jeg fikk muligheten, sier Frode Johnsen til ABC Nyheter.

På de to siste kampene har Johnsen scoret to mål. Totalt står han bokført med fire seriemål i Japan i år.

- Positivt

Han har tidligere uttalt at kombinasjonen klubbspill i Japan og landslaget kan bli vanskelig grunnet store store avstander, men den hodesterke spissen ønsker nå å bidra til at Norge kvalifiserer seg til et mesterskap for første gang på 12 år.

Og landslagsledelsen synes det er gledelig at han melder seg disponibel igjen.

- Det er klart vi liker signalet til Frode. Vi ønsker å ha alle de beste spillerne tilgjengelige og det er selvfølgelig positivt at Frode selv sier han vil bidra om det skulle bli aktuelt.

- Man vet aldri hva som skjer på for eksempel på skadefronten og da er det godt å vite at man har en riktig innstilt Frode Johnsen i Japan. Han har spesielle kvaliteter som alltid er interessante for landslaget, sier Drillo-assistent Ola By Rise til ABC Nyheter.

Til høsten starter kvalifiseringen til europamesterskapet i 2012 og selv om Frode Johnsen fortsatt «drømmer» om landslaget, synes han et EM i Polen/Ukraina blir vanskelig å forholde seg til.

- Jeg tenker overhodet ikke på noe EM om to år. En av grunnen til det er at 2012 er langt frem for en 36-åring, sier spissen som har bidratt sterkt til at klubblaget leder den hjemlige ligaen etter ti spilte runder.

Les også: Banker på døra til Drillo

Mange hensyn

Ola By Rise er glad for at Frode Johnsen melder seg til tjeneste igjen.Ola By Rise er glad for at Frode Johnsen melder seg til tjeneste igjen.

Sist gang Japan-proffen representerte Norge var 24. mars 2007. Skiengutten kom inn som innbytter da Norge tapte 1-2 for Bosnia-Hercegovina hjemme på Ullevaal i kvalifiseringen til EM-2008.

By Rise sier mange hensyn må tas med i vurderingen om man eventuelt vil trekke den tidligere Odd og RBK-spilleren inn i varmen igjen.

- I dag så har vi spillere som John Carew, Erik Huseklepp, Daniel Braaten og Thorstein Helstad som alle spiller regelmessig for sin klubblag. I tillegg så er det mange unge spillere som vi må vurdere. Godsets Marcus Pedersen og Jo Inge Berget samt Starts Mads Stokkelien, for å nevne noen, sier By Rise videre til ABC Nyheter.

Odd Grenland?

Japan-eventyret startet i 2006 da Johnsen meldte overgang til Nagoya Grampus Eight. Men 35 mål på 78 kamper for klubben som har hatt storheter som Dragan Stojkovic og Gary Lineker i sine rekker, var ikke nok til at han fikk fortsette. Høsten 2009 var Odd Grenland et alternativ, men Johnsen valgte å ta ett år til i Japan.

I dag spiller Johnsen på ettårskontrakter i Shimizu S-Pulse.

Han vet ikke hvor lenge han spiller fotball, men han sier at så lenge han føler seg god nok, så fortsetter karrieren.

Og gamleklubben Odd Grenland er fortsatt et mulig nytt stoppested.

- Jeg har et veldig avslappet forhold til neste år, alle alternativer er åpne. Legge opp, spille i Japan eller i Odd. Forutsetningen for å spille er selvsagt at noen vil gi meg kontrakt, at fysikken er bra og at lysta er der, sier Johnsen.

Heller tribunen enn TV2

Frode Johnsen tar ifølge seg selv bare ett år av gangen, og et landslagscomeback vil ikke påvirke planene.

- Om jeg hadde blitt tatt ut til landskamp igjen så har det ingen stor påvirkning på når jeg eventuelt legger skoene på hylla. Så lenge jeg fortsatt synes det er gøy å spille, og føler selv at jeg er god nok, kommer jeg til å fortsette med fotball.

Og etter karrieren er han klokkeklar på hva han i hvert fall ikke skal gjøre.

- Det skal bli godt å skifte miljø for en periode når jeg en dag legger opp. Jeg ser for meg å sitte på tribunen med en kopp kaffe å bare se fotball.

- Jeg kommer ikke til å synse eller mene noe som helst til media, sier Johnsen til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus