Fansens jubelbrøl – for tap

LANGT STEG MOT GULLET: Inters seier over Lazio var et betydelig steg mot ligagull nummer fem på rad. Da jublet Lazio-fansen - for Romas sannsynlige nederlag. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

«Er det ikke deilig å noen å hate,» vræler Raga Rockers. For Lazio-fansen var hatet deiligere enn seier.

Inter kan vinne trippelen:

* De leder serien med to poeng på Roma og har overtaket på innbyrdes oppgjør når to runder gjenstår.

* Onsdag møter de Roma i finalen i Coppa Italia.

* 22. mai spiller de Champions League-finale mot Bayern München.

(ABC Nyheter): Lazio–Inter 0–2.

45 minutter og noen tilleggssekunder var spilt på Olympiastadion i Roma da Inter tok ledelsen.

Scoringen betydde at Lazio fortsatt risikerer å rykke ned fra Serie A.

Men deler av Lazio-fansen hadde brukt omgangen på å pipe mot egne spillere når de angrep, på egen keeper når han reddet.

Da Walter Samuel sendte gjestene i føringen, eksploderte stadion i et jubelbrøl, Lazio-fans like entusiastisk som Inter-fans.

På tribunen viste hjemmefansen frem et banner. «Oh Nooo». En ironisk beskjed til Roma.

Fienden taper trolig ligamesterkapet nå.

For Lazio-fansen er det vel verdt et tap – og en liten risiko for nedrykk.

– Uverdig

Det fantes kanskje Liverpool-fans som krysset fingre for tap mot Chelsea tidligere i dag – for å unngå at Manchester United vinner sin 19. ligatittel – men neppe var de i nærheten av å føle samme hat overfor sin rival som Lazio-fansen gjør overfor Roma.

I en avstemning før kveldens kamp mot Inter fortalte syv av ti av dem at de ønsket å se laget sitt tape.

Reaksjonen på scoringene bekreftet inntrykket.

Da Thiago Motta stanget inn 2–0 til Inter etter 70 minutter, drønnet jubelen fra Lazio-fansen igjen.

Rivaliseringen mellom Lazio og Roma er blant verdens mest betente. Men det legitimerer ikke den bisarre feiringen, mente Canal Plus-kommentator Per-Jarle Heggelund.

– Det vi har sett i første omgang, er noe av det verste vi har vært med på. Det er så uverdig, sa han i en lang tirade.

Syltynt Roma-håp

Uverdig eller ikke – de fikk det som de ville.

Inter var det beste laget kampen igjennom, misset store sjanser før de fikk ledermålet, og hadde full kontroll etter 1–0.

Seieren betyr at José Mourinhos lag leder med to poeng på John Arne Riise og Roma når to runder gjenstår av Serie A.

Inter har igjen Chievo og Siena, Roma møter Cagliari og Chievo.

Etter at Roma tapte mot Sampdoria i forrige runde, uttrykte midtbanespiller og fullblods romer Daniele De Rossi seg slik:

– Nå må vi vinne resten. Inter må tape poeng. Og det eneste laget som er sterkt nok til å ta poeng av Inter, er Lazio.

Lazio-fansen satte ord på det. «Oh Nooo.»