Overraskende seier til Manengen

Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer Cykle Klubb vant dagens Terreng Maratonritt på Birkeland.
Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer Cykle Klubb vant dagens Terreng Maratonritt på Birkeland.

Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer Cykle Klubb vant dagens Terreng Maratonritt på Birkeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Topp 3 for NorgesCupklassene:

Menn junior:

• Tobias Sæther,TeamProteinfabrikken-KTM

• Øyvind Hasund Dahl, Lillehammer CK

• Ole Slettemoen Brenno, Andebarkji TSK

Kvinner senior:

• Marianne Lambine, Bærum OCK

• Borghild Løvset, Orkla CK

• Brita Cecilie Mustad, Langesund Sykle og triathlonklubb

Menn senior:

• Lars Ragnar Manengen, Lillehammer CK

• Kristian Torgersen, Team United Bakeries

• Håkon Austad, Asker CK

Rittet som markerte åpningen på årets NorgesCup var 73 kilometer langt, og hadde mange av landets sterkest terrengsyklister til start.

Den store favoritten, Kristian Torgersen fra Team United Bakeries, måtte til slutt ta til takke med andreplass i dagens ritt. Heller ikke Håkon Austad, som leder NorgesCupen for Terreng Rundbane, klarte å følge Manengen i dag.

Allerede etter en drøy mil var det ni mann som kjørte sammen i tet. Dette antallet ble redusert til fire stykker etter en times kjøring, og i denne kvartetten var både fjorårets NorgesCupvinner Kristian Torgersen, Håkon Austad, Ole Kristian Fagerli og Lars Ragnar Manengen. Fagerli måtte etter hvert slippe de andre, og det ble klart av dagens seier skulle stå mellom tre mann.

Med cirka 10 kilometer igjen stakk Mangengen de to andre, og fikk raskt en luke. I mål var Manengen over minuttet foran Torgersen slo Austad i spurten om andreplassen. Vinneren selv var overrakset over seieren:

– Dette er mitt andre ritt i år, og i tillegg har jeg vært litt småsjuk den siste tiden. Derfor var seieren litt overraskende, men veldig gledelig, forteller Manengen like etter målgang.

NorgesCupvinneren sammenlagt fra i fjor håper å kunne forsvare sammenlagtseieren også i år. Selv om Kristian Torgersen måte se seg slått av Manengen i dag, var han selv fornøyd med dagens innsats:

– Selv om det ble andreplass, er jeg fornøyd. Dette er en fin start på sesongen, og jeg håper å kunne ta den gule ledertrøyen etter hvert, forteller Torgersen.

Den gule trøya bæres av lederen av NorgesCupen sammenlagt. Det vil si at Lars Ragnar Manengen har gul trøye etter dagens første av i alt fem ritt.

Gul ledertrøye fikk også Marianne Lambine fra Bærum OCK, som vant dameklassen. Hun var selvsagt strålende fornøyd etter seieren:

– Dette var kjempemorsomt, sa Lambine rett etter målgang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus