Meny

Inter til finalen etter drama

INTERS DRØM - ZLATANS MARERITT: Zlatan Ibrahimovic gikk fra Inter til Barcelona for å oppnå sin drøm om Champions League-tittel. Nå risikerer han å se gamleklubben vinne sin første siden 1965. Foto: Xavier Bertral, AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørende Barcelona-mål tvilsomt annullert på overtid da Mourinhos lag triumferte med heroisk forsvarskamp.
Barcelona–Inter 1–0 (0–0), 2–3 sammenlagt:

Camp Nou.

Dommer: Frank De Bleeckere, Belgia

Mål: 1–0 Gerard Piqué (84)

Gult kort: Pedro (Barcelona); Motta, César, Chivu, Muntari (Inter)

Rødt kort: Motta (Inter, 27)

Barcelona (4-3-3): Victor Valdés – Dani Alves, Yaye Touré, Gerard Piqué, Gabriel Milito (Maxwell 46) – Xavi, Sergio Busquets (Jeffren 63), Seydou Keita – Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic (Bojan Krkic 62), Pedro Rodríguez.

Inter (4-2-3-1): Júlio César – Maicon, Lucio, Walter Samuel, Javier Zanetti – Esteban Cambiasso, Thiago Motta – Samuel Eto’o (MacDonald Mariga 86), Wesley Sneijder (Sulley Muntari 66), Cristian Chivu – Diego Milito (Iván Cordoba 81).

(ABC Nyheter): Barcelona–Inter 1–0, 2–3 sammenlagt.

Inter er klar for Champions League-finale mot Bayern München etter å ha slått Barcelona 3–2 sammenlagt i semifinalen.

For de som ventet et fyrverkeri, var kveldens kamp lenge en skuffelse, men den eksploderte da ti minutter gjensto.

Gerard Piqué, trolig i offside, scoret et fantastisk mål for Barcelona, som trengte ett til for å nå sin annen strake finale.

På overtid fikk de det, da Bojan Krkic hamret ballen i krysset – men det ble tvilsomt annullert for hands i forkant.

José Mourinho så sitt lag bli redusert til ti spillere i første omgang, da Thiago Motta tvilsomt ble utvist, men Inter holdt unna med en strålende defensiv prestasjon.

Portugiseren feiret ellevilt, vel vitende om at han er nær ved å oppnå det han ble hentet til klubben for å oppnå: Klubbens første tittel i den gjeveste europacupen siden 1965.

Han kunne vanskelig gjort det mer taktisk briljant.

Han kunne vanskelig gjort det mer Mourinho-typisk.

Les også: – Større enn å vinne hele turneringen

Helte sukker på Barcelona-tanken

– For Barcelona er det å nå Champions League-finalen på Bernabéu i Madrid en besettelse, mens for oss er det en drøm, sa Mourinho før kampen, og fikk svar fra Barça-president Joan Laporta:

– Man er stusselig hvis man tar i bruk slik psykologisk spill, som ham.

Mannen som har utnevnt seg selv til The Special One, og klubben som har mottoet «mer enn en klubb», har ikke vært helt på bølgelengde siden han forlot assistenttrenerjobben i Barcelona på slutten av 90-tallet.

De har skapt seg vidt forskjellige image utenfor banen. Forskjellene er ikke mindre på banen.

Mens Barcelonas trillestil er like tydelig som hyllet, har Mourinho uttalt at det er uviktig hvordan han vinner. Mens Barcelona spiller sitt eget spill samme hva som skjer, er Mourinho mer opptatt av å utnytte motstanderens svakheter.

«Tenk deg at du har en Ferrari og jeg en liten bil. For å slå deg i et løp må jeg ødelegge hjulet ditt eller helle sukker på tanken din,» har han sagt.

I 80 minutter ødela Mourinho og Inter det Barcelona hadde av hjul, de helte en kilo sukker på tanken deres.

Men om det fantes noen som trodde at Barcelona er et plettfritt forbilde av et lag, så fikk de illusjonene knust i kveld.

Motta utvist etter 26 minutter

– Vi er vant med å se Barça-spillerne filme mye, sa tidligere Barcelona-spiller Thiago Motta på pressekonferansen før kampen.

Aldri mer enn i kveld har brasilianeren ønsket at han tok feil.

26 minutter var spilt da han ble sendt av banen – etter en utvisning innpakket i rødt papir, merket «Til Barcelona, fra Frank De Bleeckere».

Motta satte håndflaten i halsen på Sergio Busquets uten større kraft.  Busquets, som før kampen uttalte at «dette er sannhetens øyeblikk», kastet seg overende og holdt seg til ansiktet som om han var skutt med rifle.

Motta hadde gult kort fra før. Den belgiske dommeren ga ham direkte rødt og sendte ham av banen. Motta fortvilte. Mourinho smilte og klappet ironisk.

Men for kampbildet betydde det ikke mye. Mens Inter i det første møtet til tider presset høyt og eksepsjonelt aggressivt, lå de lavt og muret igjen alle rom fra start på Camp Nou i kveld. Etter utvisningen ble varianten hakket mer ekstrem.

Drama i sluttminuttene

Barcelona? De hadde 75 prosent ballinnehav, men manglet balltempo, maktet knapt å skape sjanser. Xavi utrettet minimalt. Messi ble stengt av Inters defensive jungelkrigere, med Lucio, Samuel og Cambiasso i spissen, men utrettet litt mer: Den eneste sjansen i løpet av kampens første 81 minutter.

Den kom fem minutter etter utvisningen. Han dro seg innover fra høyre og skjøt fra 18 meter. Keeperne som er i stand til å redde et slikt skudd, kan telles på én hånd. Inters Júlio César er en av dem.

I 81 minutter var kampen låst i samme bilde. Så fikk innbytter Bojan Krkic en gigantsjanse fra seks meter, men headet utenfor.

Etter 84 scoret Piqué. Midtstopperen, som ble flyttet opp mot slutten, ble spilt fri inne i feltet, trolig i knapp offside. Så produserte han kunst. Han narret César og Iván Córdoba med en utrolig vending, og satte ballen i åpent mål.

På overtid satte Bojan inn det andre målet, men dommeren blåste for hands i forkant. Det var strengt: Yaya Touré holdt armen inntil kroppen.

Et dypt skuffet og skuffende Barcelona protesterte til ingen nytte.

Zlatans mareritt

Inter har muligheten til å vinne sin tredje tittel i den gjeveste europacupen. De er første italienske lag i finalen siden 2007.

Det var en portugisisk manager, fire brasilianere, fire argentinere, en kameruner, en rumener, en nederlender, en ghaneser, en colombianer og en kenyaner som sørget for det.

På Barcelona-benken satt en svenske som for annen kamp på rad skuffet monumentalt, som for annen kamp på rad ble byttet ut etter en drøy time.

Zlatan Ibrahimovic gikk fra Inter til Barcelona før sesongen for 46 millioner euro og Samuel Eto'o, for å vinne Champions League.

22. mai risikerer han at gamleklubben gjør det uten ham.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus