Meny

Mourinho: – Barcelona er besatt

WE HAVE A DREAM: José Mourinho mener at mens tanken på å spille Champions League-finalen på Santiago Bernabéu er en besettelse for Barcelona, er det en drøm for Inter. Foto: Filippo Monteforte, AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av tanken på finale i fiendens hule.
Barcelona–Inter

* Barcelona har vunnet Champions League/Serievinnercupen tre ganger (1992, 2006, 2009).

* Inter har to titler i samme turnering (1964, 1965).

* Det første semifinaleoppgjøret endte 3–1 til Inter etter scoringer av Wesley Sneijder, Maicon og Diego Milito (Inter) og Pedro (Barcelona).

* Sammenlagtvinneren møter Bayern München i Champions League-finalen på Santiago Bernabéu 22. mai.

* Antatte lagoppstillinger:

Barcelona (4-3-3): Victor Valdés – Dani Alves, Gerard Piqué, Gabriel Milito, Maxwell – Xavi, Sergio Busquets, Seydou Keita – Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Pedro Rodríguez.

Inter (4-2-1-3): Julio César – Maicon, Lucio, Walter Samuel, Javier Zanetti – Thiago Motta, Esteban Cambiasso – Wesley Sneijder – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev.

(ABC Nyheter): José Mourinho går ikke av veien for det engelskmennene kaller «mind games».

Nå er Inter-manageren i gang igjen.

På pressekonferansen før kveldens returkamp i Champions League-semifinalen påsto han at Barcelona er besatt av tanken på å spille finalen på erkerival Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu.

– Det jeg sier til spillerne mine, er at de skal følge drømmen sin, ikke gjøre det til en besettelse. For oss er det en drøm og ikke en besettelse – for Barcelona er det ikke en drøm, det er en besettelse, sa han ifølge Daily Telegraph.

Guardiola: Bryr oss bare om oss selv

Inter leder 3–1 etter det første oppgjøret. Holder de unna på Camp Nou i kveld, møter de Bayern München i Madrid 22. mai.

Der kan de i så fall oppfylle en drøm, ikke få utløp for en besettelse, ifølge The Special One.

Annerledes med Barcelona, ifølge The Special One, som forklarer forskjellen:

– En drøm handler om stolthet, og spillerne mine vil bli veldig, veldig stolte ved å nå finalen i Madrid, Moskva, London eller hvor som helst, men for dem er det annerledes. De oppnådde drømmen sin ved å vinne finalen i Roma (i fjor), ved å vinne finalen i Paris (i 2006). Nå er det en besettelse. Og besettelsen heter Madrid og Santiago Bernabéu.

Barça-manager Pep Guardiola, som i går gjentok karakteristikken av Mourinho som verdens beste manager, slenger seg imidlertid ikke inn i noen ordkrig med portugiseren.

– Det er en fotballkamp, ikke en magikveld, og vi må være oss selv – vi skal forsøke å skape like mange sjanser som vi pleier. Inter betyr ingenting, ikke deres flotte manager, ikke deres strålende spillere – det eneste som betyr noe, er oss selv, sier han ifølge Telegraph.

Ikke Mourinhos drøm

Mourinho var tolk og assistenttrener i Barcelona under Bobby Robson og Louis van Gaal på slutten av 90-tallet, men siden den gang har ikke forholdet mellom supermanageren og superklubben vært det beste.

Litt av forklaringen: Mens Barças motto er «mer enn en klubb», snakker Mourinho påfallende ofte om seg selv.

Når han snakker om finaledrømmen, snakker han imidlertid ikke om sin egen drøm, men Inters.

Klubben har muligheten til å vinne den gjeveste europacupen for første gang siden 1965.

– Det er ikke min personlige drøm, for jeg har vunnet Champions League før (med Porto i 2004). Selv om jeg vil vinne den igjen og igjen, er det en drøm for Inter, ikke for meg.

Mer sport i ABC Nyheter.

Balotelli og Sneijder klare

Mens Barcelona også i kveld må klare seg uten viktige Andrés Iniesta, i tillegg til suspenderte Carles Puyol, stiller Mourinho bare uten Dejan Stankovic. Nøkkelmann Wesley Sneijder starter til tross for skadeproblemer.

– Han er fortsatt ikke helt bra, men han spiller, sier Mourinho.

Også supertalentet Mario Balotelli er med i troppen, på tross av episoden i det første Barcelona-møtet. Den notoriske urokråken fikk hard kritikk blant annet fra Mourinho etter at han kastet drakten i bakken ved kampslutt – sint på deler av fansen, som pep mot ham – og marsjerte inn i spillertunnelen uten å feire med laget. Der ble han angrepet av lagkamerat Marco Materazzi.

Ingenting tyder på at Balotelli starter i Inters hyperarbeidssomme spisstrio (om formasjonen er den samme som sist) i kveld. Men det gjør garantert Diego Milito.

Med Puyol ute av Barça-forsvaret spiller han trolig mot broren Gabriel.

De utgjør i så fall det fjerde brødreparet som møtes i en europacupturnering. Det forrige var John Arne og Bjørn Helge Riise.

Mer sport i ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus