Scoret hat-trick da Bayern lekte seg til finalen

HAT-TRICK: Ivica Olić scoret alle målene da Bayern München slo Lyon 3-0 borte i kveldens Champions League-semifinale, 4-0 totalt, og sikret sin første finale siden 2001. Foto: Oliver Lang, AFP

Olić etter oppvisningen: – Jeg spilte min beste kamp noensinne.

Champions League: Semifinale, andre kamp:

Lyon (Frankrike) – Bayern München (Tyskland) 0-3 (0-1), sammenlagt 0-4.

Mål: 0-1 Ivica Olic (26), 0-2 Olic (67), 0-3 Olic (78).

40.000 tilskuere.

Rødt kort: Cris (to gule 59), Lyon.

Spilles onsdag: Barcelona (Spania) – Inter (Italia) (1-3).

(NTB)

(ABC Nyheter): Lyon–Bayern München 0–3, 0–4 sammenlagt.

– Vår største kamp på ni år, het det fra Bayern-leiren før kveldens semifinaleretur i Champions League.

22. mai venter en ny en.

Om ikke Ivica Olić var sikret en liten plass i klubbens historie etter sine scoringer mot Manchester United i kvartfinalen, så kan man vedde en bratwurst på at han ble det i kveld.

Spissen senket Lyon med tre mål, og fikset 4–0 sammenlagt på en kveld som meget mulig var Bayerns største på ni år.

– Jeg er kjempefornøyd, jeg spilte min beste kamp noensinne. Jeg var god mot Manchester United også, men det viktigste var at hele laget spilte godt, sa Olic til Viasat Fotball.

Det ble en oppvisning, en parademarsj og en fest for Louis van Gaal og hans elever.

– Bayern München kan slå alle. Det er derfor har vi kommet dit vi er. Vi har gjort en kjempebragd. Spillerne leverte en god kamp, og det er stort at vi er i finalen, sier manageren.

Klar for klubbens første Champions League-finale siden seieren over Valencia i 2001.

Champions League-spesialisten

Franck Ribéry manglet for Bayern etter utvisningen i 1–0-kampen i Tyskland, det samme gjorde Lyons Jérémy Toulalan.

Men Olić var på plass, omtrent overalt, atter en gang.

Enigheten er unison om at Arjen Robben har vært Bayerns viktigste og beste spiller gjennom hele sesongen – men hadde det ikke vært for den kroatiske energibunten på topp, ville nok tyskernes finaledrøm vært begravd forlenst.

I ligaen har han ikke scoret mer enn ti mål på 27 kamper. I Champions League er han giftig som en kobra.

Han scoret to mål i kvartfinalene mot Manchester United, han hadde scoret fire totalt før kveldens kamp, og han scoret igjen etter 26 minutter.

Thomas Müller, som hadde misset en kjempesjanse på pasning fra Olić etter to minutter, spilte en rapp vegg med nederlenderen. Han var fri nede til venstre og trillet ut til Bayerns nummer 11. Olić vendte bort oppasseren og banket ballen i mål.

Klappet på seg rødt kort

– Den viktigste kampen noensinne, var karakteristikken fra Lyon-leiren før klubbens mulighet til å nå sin første Champions League-finale gjennom tidene.

Det så bare ikke slik ut.

Gjestene hadde jerngrep om kampen fra start, skuffende verter skapte bare én sjanse i første omgang (riktignok gigantisk, fem minutter etter ledermålet) og trengte tre mål og null baklengs i annen.

Om ikke oppgaven var umulig, ble den det bortimot da Cris ble utvist etter en time. Kapteinen fikk først gult kort, så klappet han ironisk til dommer Massimo Busacca – og fikk et nytt gult som belønning.

Ett bak Messi

Midt i omgangen begravde Olić siste rest av tvil. Ribérys gode erstatter, Hamit Altintop, dro seg innover fra venstre, spilte ballen inn bak Lyon-forsvaret og fant kroaten, som satte inn sitt annet mål for kvelden.

Resten ble en parademarsj, krydret med Olić’ tredje mål, 13 minutter før slutt.

Han steg til værs etter innlegg fra Philipp Lahm og stanget vakkert inn sitt syvende mål i årets Champions League. Turneringens toppscorer, Lionel Messi, har åtte.

Lyon må jakte videre på sin første Champions League-finale.

Bayern München er klar for sin åttende, og får muligheten, mot enten Inter eller Barcelona på Santiago Bernabéu 22. mai, til å vinne sin femte.

De leder også serien, de er i cupfinalen, og kan med andre vinne en historisk trippel – i Louis van Gaals første sesong som manager i klubben.

Med seier på Bernabéu vinner nederlenderen Champions League for annen gang, på toppen av triumfen med Ajax i 1995.