Meny

Diego på timeplan under VM

Utdanningsminister Alberto Sileoni, Diego Maradona og fotballpresident Julio Grondona, under lanseringen av boken som skal sikre argentinske skolebarn riktig påfyll av viten under sommerens VM i fotball. (Foto:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolene i Argentina blir oppfordret til å la elevene følge VM i Sør-Afrika.

(ABC Nyheter): Om knappe to måneder drar fotball-VM i Sør-Afrika i gang og for nasjonene på det amerikanske kontinentet betyr det at kampene går på dagen lokal tid.

Men for Argentinas alle skolebarn betyr det likevel ingenting - de får nemlig sett kampene på skolen.

Landets svar på Audun Lysbakken, utdanningsminister Alberto Sileoni, har nemlig ordnet det slik at alle nasjonens elever og studenter får følge Diego Maradona og hans disipler i mesterskapet under skoletiden.

Landslagssjef og superikon Maradona mener man gjør helt rett.

- Dersom de ikke hadde fått sett kampene så ville de ha skulket skolen. Nå har de snudd dette til noe positivt, sier Maradona.

Mandag deltok mannen som av mange blir beskrevet som tidenes beste fotballspiller, på lanseringen av boken «Media og fotball-VM i Sør-Afrika», verket skal tas i bruk under mesterskapet i Sør-Afrika. Sammen med landslagssjefen var også utdanningsminister Sileoni samt fotballpresident Julio Grondona.

Boken tar for seg mange sider av vertslandet samtidig som den også lærer elevene om den fotballgale nasjonens motstandere under VM, Nigeria, Hellas og Sør-Korea.

- Det er fantastisk at ungdommer kan se fotball samtidig som de har undervisning, sier Maradona i en kommentar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus