Meny

Feilinformerte om spillersalg

BEKYMRET?: Tidligere styreleder i Skeid, Eldar Hansen, skal ha regnskapsført salg av spillere som aldri har funnet sted. (Foto: Frode Hansen, VG)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Skeid-leder Eldar Hansen skal ha fått regnskapsført spillersalg som aldri fant sted.

OSLO (ABC Nyheter): Det viser et brev fra Skeid Fotballs revisor.

650.000 kroner ble i 2009-regnskapet til fotballklubben ført som fordring på Skeid Talent Invest AS for kjøp av Skeid-talenter, meldte VG i forrige uke.

Dermed skal Oslo-klubbens økonomiske situasjon ha sett bedre ut ved årsskiftet enn det den i realiteten var.

«Vi finner det meget kritikkverdig at den informasjonen vi fikk gjennom klubbens formann samt økonomiansvarlig (i det daværende klubbstyret, journ.anm.) ikke stemmer med virkeligheten», skriver revisor Terje Kromvoll i BDO.

Les også: Gammel storklubb mot konkurs

Lillestrøms rike onkel

Selskapet som eies av blant annet Lillestrøms rike onkel, Per Berg (gjennom Øie AS) og OBOS, har ifølge styreleder Rolf Nyhus tilført Skeid millioner siden man kom i gang med samarbeidet.

Men Nyhus avviser at spillerinvesteringsselskapet skylder det konkurstruede 2. divisjonslaget penger.

- Det er ikke noe mellomværende mellom Skeid Fotball og Skeid Talent Invest. Jeg synes det som her kommer frem er uheldig, for vi har ingen forpliktelser overfor Skeid, sier Nyhus til ABC Nyheter.

Skeid Fotball skal ha mottatatt millioner for andeler i seks spillere, og i klubbens 2009-regnskap var det ført opp ytterligere tre spillersalg for 650.000.

Denne «investeringen» skal aldri ha blitt godkjent av styret til Skeid Talent Invest AS.

Nyhus forteller at Eldar Hansen ikke er blant eierne av spillerinvesteringsselskapet. Derimot er Hansen med i selskapets styre.

- Veldig alvorlig

- Da fakta kom på bordet etter påske, informerte jeg umiddelbart revisoren. Dette ser jeg veldig alvorlig på, sier nåværende styreleder Konrad Kuhlman i Skeid Fotball til ABC Nyheter.

Eldar Hansen henviser til sin advokat John Christian Elden for kommentarer.

- Eldar Hansen er ingen økonom og har heller ikke vært økonomiansvarlig. Styret har ført til inntekt det de trodde var inntekter. Hvis det er ført for mye må det bare rettes opp. Det er en meget enkel øvelse, skriver Elden i en epost.

Han påpeker at det tidligere Skeid-styret har et samlet ansvar for regnskapsføringen.

- At Skeid Talent Invest nå reiser spørsmål ved dette, kan gjøre at klubbens inntekter blir mindre enn de regnet med. Men klubben har uansett ikke lidt noe tap, hevder Elden.

Vil nulle ut gjelden

Styreleder Konrad Kuhlman i Skeid Fotball poengterer at det nye styret nå jobber døgnet rundt for å redde klubben, og at man ikke vil begi seg inn i en diskusjon om hvem som har skylden for Skeids uføre.

Les også: Selger egne rettigheter

- Når Skeid er reddet, får vi se hvordan vi skal reagere på dette.

Eldar Hansen forsvant i helgen ut av Skeid Fotballs styre, og klubben har bedt Oslo Idrettskrets om en granskning for å avdekke hvordan den akutte økonomiske situasjonen kunne oppstå.

Tirsdag innførte klubben betalingsstans for all gjeld opparbeidet før 23. mars i år. Skeid Fotball står med tre millioner i gjeld som man håper å få nullet ut gjennom en akkord, opplyser styreleder Konrad Kuhlman.

Klubben trenger i tillegg fire friske millioner.

- «Kinesisk tallerkensjonglør»

Tidligere styreleder Eldar Hansen er av Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen karakterisert som «en kinesisk tallerkensjonglør», som setter i gang, men overlater til andre å holde tallerknene oppe», ifølge Aftenposten.

Hansen måtte gi seg som fotballpresident i 1987 etter mye uro, blant annet som følge av et millionunderskudd. Senere ble han Rosenborg-formann, men røk ut da den såkalte Kemnersaken sprakk tidlig på '90-tallet.

Skeid Fotball skylder for øvrig Eldar Hansen vel 500.000 kroner, penger som Hansen har lånt klubben.

- Han har pantesikkerhet i gjelden, og vil ikke bli omfattet av en gjeldssannering, opplyser John Christian Elden til ABC Nyheter.  

- Dette stemmer ikke. Hansen har ingen pantesikkerhet for lånet han har gitt Skeid, opplyser styreleder Konrad Kuhlman.

Skeid Fotballs tidligere økonomiansvarlig ønsker å sende et svarbrev til revisor Terje Kromvoll i BDO før han kommenterer kritikken fra Kromvoll.


---

Oppdatert klokken 13.45 med kommentar fra Skeids nåværende styreleder om lånet fra Eldar Hansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus