Meny

- Han betød alt for IOC

TRIST: IOC-medlem Gerhard Heiberg mottok budskapet om tidligere IOC-president Juan Antonuio Samaranchs bortgang med sorg. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerhard Heiberg kan ikke få fullrost avdøde Juan Antonio Samaranch nok.

OSLO (ABC Nyheter): Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg mottok budskapet om tidligere IOC-president Juan Antonio Samaranchs bortgang med sorg i dag.

En svært beveget Heiberg kan ikke få sagt hvor mye spanjolen betød for Den internasjonale olympiske komité.

- Han har betydd enormt mye, mer enn jeg egentlig klarer å uttrykke. Han kom inn i IOC i en meget vanskelig tid med store problemer for IOC. Boikott av lekene i både Moskva og Los Angeles, i tillegg til enorme økonomiske utfordringer.

- Vi kan takke Juan Antonio Samaranch for at IOC er den organisasjonen den er i dag, sier Gerhard Heiberg til ABC Nyheter.

Les også: Samaranch er død

- Vært en ære

Juan Antonio Samaranch ble søndag lagt inn på et sykehus i den katalanske hovedstaden, Barcelona. Da led han av alvorlige hjerteproblemer, ifølge en talsmann for sykehuset.

- Han lider av akutte hjerteproblemer, og prognosen er veldig dårlig, sa talsmannen for Quiron-sykehuset til AFP.

Klokken 13.25 i dag døde kanskje den mest betydningsfulle personen i IOCs hsitorie.

- Jeg kjente ham som en kjempehyggelig person, en sparringspartner og meget god rådgiver. Han var for eksempel en fantastisk person å forholde seg til både før, under og etter de olympiske lekene på Lillehammer i 1994.

- Det har vært en ære for meg å kjenne ham, fortsetter Heiberg.

Skulle treffe ham

Sist gang Heiberg snakket med Samaranch var under vinterlekene i Vancouver i februar i år. De skulle egentlig også ha truffet hverandre for noen få dager siden, men slik gikk det ikke

- Sist jeg snakket med ham var i Canada og det var meningen at vi skulle treffe hverandre i Köln for noen dager siden. Men på grunn av flystansen og dét at han var blitt dårlig, gjorde sitt til at vi dessverre ikke fikk til det.

- Jeg synes det er meget trist at han er borte, men jeg er samtidig takknemlig for at jeg fikk være en person som fikk lære ham å kjenne, sier Heiberg til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus