Selger egne rettigheter

Daniel Braaten er en sentral brikke for at Skeid skal overleve som klubb. Nå jobber Skeid med å selge rettigheten rundt tidligere Skeid-gutter. (Foto. Scanpix).
Daniel Braaten er en sentral brikke for at Skeid skal overleve som klubb. Nå jobber Skeid med å selge rettigheten rundt tidligere Skeid-gutter. (Foto. Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skeid jobber på spreng for å få inn nok midler til å unngå konkurs. Osloklubben har vært i kontaktet med «halve Europa» for å få solgt rettigheter til tidligere spillere, som de sitter på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO (ABC Nyheter): Konkursspøkelset henger som en mørk kappe over den tidligere storklubben fra hovedstaden, Skeid.

Klubben jobber på spreng på to fronter - å få kostnadene ned samt å øke inntektene.

For å få inn penger i klubbkassa håper Skeid nå å få solgt rettigheter klubben sitter på i forhold til spillere som nå befinner seg i andre større klubber.

- Vi har vært i kontakt med absolutt alle klubber hvor det nå er spillere som tidligere har spilt for Skeid og som vi har fortsatt interesser i. Det være seg i Norge, Tyskland, Frankrike eller for eksempel Nederland.

- Noe av det vi snakker med klubbene om er å selge de økonomiske rettighetene vi i dag har i tilknytning til spillerne, sier Skeids styreleder Konrad Kuhlman til ABC Nyheter.

Les også: Aristokrat mot konkurs

- Vi har en dialog

Skeid har de siste årene fungert nærmest som en talentfabrikk for andre klubber i Norge, deriblant byrival Vålerenga.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dagens Enga-stall er det en rekke spillere med fortid i Skeid, og VIF-direktør Pål Breen innrømmer overfor ABC Nyheter at de er kontakt med «lillebror» om klubbens Skeid-produkter.

- Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe klubben på det kortsiktige planet og har en tett dialog med Skeid. Men jeg ønsker ikke å gå konkret inn på hva vi snakker om. Det er en sak mellom Vålerenga og Skeid.

- Men uten å gå i detalj på hva vi diskuterer så kan jeg bekrefte at vi snakker med klubben, sier Breen til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dagens VIF-stall har Freddy dos Santos, Morten Berre, Birger Madsen, Mohammed Abdellaoue, Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh alle vært innom Torshov-klubben.

Etter det ABC Nyheter erfarer jobber Skeid i første rekke spesielt med å selge rettighetene klubben har forbundet med spillerne i Vålerenga samt unggutten Flamur Kastrati (FC Twente) og Daniel Fredheim Holm (Aalborg).

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Krangler» også om Braaten

Skeid må ifølge styreleder Kuhlman redusere utgiftene med 600.000 kroner per måned, en oppgave han for øvrig ser lyst på å klare.

Men i tillegg må klubben skaffe til veie fire millioner kroner hvorpå to av millionene må på plass fortest mulig.

Skeid jobber i disse dager inn mot både privatpersoner og næringsliv for å få inn de kortsiktige midlene, men Kuhlman håper også at rettighetssalget skal bidra i den kortsiktige potten.

De to siste millionene håper Kuhlman skal komme i løpet av sommeren.

Sentral i inndrivelsen av disse millionene er landslagsspiller Daniel Braaten.

- Vi har fortsatt et krav liggende i avtalen rundt Daniel Braaten. Grunnen til at vi ennå ikke har mottatt disse pengene er fordi vi strides hva verdien på Braaten var den dagen han gikk fra Bolton til Toulouse. Det er dét som er førende for hvor mye vi til slutt får, sier Kuhlman.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skeid har i lengre tid har ført en dialog med Braatens arbeidsgiver Toulouse. Ligue 1-klubben har ennå ikke betalt utdanningskompensasjon til Skeid etter Braatens overgang fra engelske Bolton til Toulouse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Toulouse mener han var verdt tilnærmet null, vi mener han var verdt fire millioner euro da overgangen fant sted, sier Kuhlman.

800.000 kroner?

Skeid-lederen tror Toulouse vil gjøre opp for seg, men medgir at at han er spent på det endelige utfallet.

- I løpet av sommeren vil FIFA komme med en endelig avgjørelse i saken og jeg frykter ikke at Toulouse ikke vil forholde seg til dette. Spørsmålet er hva daværende verdi på Braaten til slutt blir bestemt satt til. Vi har krav på fem prosent, sier Kuhlman.

Det betyr i praksis at dersom vFIFA møter parten på midten - at verdien på Braaten blir satt til to millioner euro - vil Skeid motta vel 800.000 norske kroner fra Toulouse.

- Det sier seg selv at det er mange penger for oss slik som situasjonen er nå, sier Kuhlman til ABC Nyheter.

Skeid mener de også har penger til gode i forbindelse med overgangen til Aburahim «Ibba» Laajaab til tyske Borussia Mönchengladbach i 2005.