Sjokkert over stjernestatusen

Medaljegrossist fra OL, tyske Magdalena Neuner, er overrasket over alt oppstyret etter lekene i Canada. (Foto: Scanpix).
Medaljegrossist fra OL, tyske Magdalena Neuner, er overrasket over alt oppstyret etter lekene i Canada. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

OL-dronningen Magdalena Neuner vil helst bare være en liten jente fra Wallgau i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): Hun ble dronningen av de kvinnelige skiskytterøvelsene i Vancouver-OL og med det hele Tysklands kjæledegge.

Men selv skulle Magdalena Neuner ønske at hun fikk leve et "normalt liv".

Hun er nærmest sjokkert over tiden etter lekene i Canada.

- Jeg hadde en viss form for status før OL, men etterpå har det tatt helt av. Nå er jeg blitt en superstjerne. Det er slitsomt og jeg skulle egentlig ønske det var litt mindre styr. TV, radio, aviser og alle andre vil ha tak i meg.

- Jeg vil bare vær en liten jente fra Wallgau, sier Magdalena Neuner da ABC Nyheter treffer henne i Holmenkollen etter sprinten på torsdag.

Les også: Svak norsk dag

- Sliten

Neuner vant to gull og én sølv i OL og hadde ikke trodd at medaljene skulle utløse tilstander hun selv beskriver som "crazy".

- Med en gang jeg kom hjem var det party så og si hele tiden. Det ble mye feiring, og da mener jeg mye. Det var til tider helt vilt, fortsetter Neuner overfor ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På dagens sprint i Kollen ble den sympatiske tyske jenta nummer seks. Verdenscuplederen innrømmer at etterdønningene fra OL ennå sitter i.

- Selv om det gikk bra i Finland så er jeg sliten nå. Alt etter OL har tatt krefter fra meg, men jeg kan jo ikke klage. Jeg ville ikke byttet det ut med noe annet.

Les også: Poiree: - Har brukt min ene mulighet

Ikke langrenn

Flere av løperne i skiskyttersirkuset gir seg etter årest sesong, der iblant dagens vinner Simone Hauswald. Men selv om flere av hennes argeste konkurrenter teller på knappene har 23 år gamle Neuner ikke tenkt å gi seg med det første.

- Jeg tar ett år av gangen, men fortsetter nok noen år til. Hvor lenge er vanskelig å si, men jeg slutter ikke nå.

Mange skiskyttere som har sin force i sporet har også forsøkte seg i spesiallangrenn. Men Neuner har ingen planer om å legge bort geværet.

- Jeg synes 30 kilometer virker forlokkende, men det måtte i så fall bare vært for å prøve det. Jeg er skiskytter og kommer ikke til å begynne med bare langrenn.