Frykter Beckham er ferdig på toppnivå

OPERERT: David Beckham ble operert i Finland mandag. Britiske aviser frykter engelskmannens karriere er over på toppnivå. (Foto: Marttiina Sairanen/SCANPIX)
OPERERT: David Beckham ble operert i Finland mandag. Britiske aviser frykter engelskmannens karriere er over på toppnivå. (Foto: Marttiina Sairanen/SCANPIX)

Britiske aviser frykter at David Beckhams karriere på toppnivå er over etter akillesskaden som ødela superstjernens VM-håp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beckham ble mandag operert i Finland for en avrevet akillessene. Han ble skadd i søndagens serie A-kamp mellom Milan og Chievo. Skaden gjør også at han ikke får delta i sitt fjerde VM-sluttspill på rad.

– Selv ikke merkevaren han har bygget rundt seg selv, kunne beskytte David Beckham fra hælskaden, som betyr slutten på karrieren hans som en elitespiller, skriver The Guardian.

– Ingen vei tilbake

London-tabloiden The Sun tror heller ikke at veteranen med den presise høyrefoten kommer tilbake på toppnivå.

– Denne gangen virker det som om det ikke er noen vei tilbake for David Beckham, skriver avisen.

The Independent tror at Beckhams landslagskarriere er over.

Daily Mail nekter imidlertid å gi opp håpet om at 34-åringen kan komme tilbake.

– Karrieren hans er ikke over. VM-drømmen hans er ferdig, men det er ikke Beckham.

VM-rolle

Akillesskaden gjør at Beckham er ute i flere måneder. Selv om muligheten for spill i VM-sluttspillet i Sør-Afrika i sommer er borte, har landslagssjef Fabio Capello åpnet for at «Becks» kan bidra i troppen som en støttespiller.

– Ta ham med likevel. Hvis den største verdien David Beckham har for England er som en mentor, ambassadør, et gammelt hode, en rutinert stemme og en arm rundt skulderen til de unge spillerne, så sett ham på flyet slik at han kan gjøre det, skriver Daily Mail.

Avisen mener også at det er lenge siden den tidligere landslagskapteinen var blant Englands viktigste spillere ute på banen.

– Når var sist gang han spilte en viktig rolle for England? Hans største bidrag var det han representerte, som et viktig symbol for det engelske spillet og de engelske spillerne, mener Daily Mail.

Beckham har spilt 115 landskamper for England. Han nærmet seg rekorden til keeperlegenden Peter Shilton, som fikk 125 landskamper. Shilton mener Beckhams fravær kan bety at en yngre spiller kan få sjansen.

– Dette åpner døren for en yngre spiller, som kanskje hadde blitt utelatt fra troppen, sier Shilton til The Sun. (©NTB)

Personvernpolicy