Verdenscupavslutning i Garmisch-Partenkirchen

OL-kongen tenker bare VM

TENKER VM ALLEREDE: Aksel Lund Svindal har VM i tankene når han kjører verdenscupavslutningen i Garmisch denne uken. Her fra helgens konkurranser i Kvitfjell. (Foto. Scanpix).
TENKER VM ALLEREDE: Aksel Lund Svindal har VM i tankene når han kjører verdenscupavslutningen i Garmisch denne uken. Her fra helgens konkurranser i Kvitfjell. (Foto. Scanpix).

Aksel Lund Svindal kan vinne verdenscupen sammenlagt i Garmisch helgen, men har bare VM neste år i tankene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Denne uken avsluttes den alpine verdenscupen med renn i alle disipliner i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Tenker bare VM

Og selv om den store medaljegrossisten fra OL, Aksel Lund Svindal, kan gjenta bedriften fra i fjor - å vinne verdenscupen sammenlagt - er fokuset denne uken rettet mot helt andre ting enn det gjeve sammenlagttrofeet.

Svindal tenker nemlig bare VM under avslutningen i den sør-tyske byen.

- Vi skal gjøre vårt ytterste i alle konkurranser, men det viktigste for oss (les Aksel Lund Svindal) nå er å få prøvd neste års VM-løyper i Garmisch. Vi kommer til å bruke dagene godt når vi er her nede og gjøre oss kjent med det som venter neste vinter, sier landslagsstrener Marius Arnesen til ABC Nyheter på telefonen fra Garmisch.

Opp til andre

Gull-, sølv- og bronsevinneren fra lekene i Vancouver ligger før de avsluttende konkurransene på fjerdeplass på sammenlagtlista. Opp til leder Benjamin Raich fra Østerrike er det 218 poeng.

Ifølge Arnesen er det opp til andre å bestemme sluttstillingen i verdenscupen 2009/10.

- Vi kan ikke påvirke hvordan de andre kommer til å kjøre så dette med verdenscupen sammenlagt er ikke noe vi bruker energi på. Vi kommer selvsagt til å gjøre vårt beste, men det er i første rekke opp til Benjamin Raich og Carlo Janka å bestemme utfallet til slutt. Noe mer enn det kan vi faktisk ikke gjøre, fortsetter Arnesen.

I helgen spiste Svindal seg kraftig innpå Raich i toppen av sammenlagtlista ved å bli nummer to og tre i henholdsvis utfor og super-G i norske Kvitfjell.

Historisk dag

Verdenscupavslutningen starter allerede tirsdag med utfortrening. Deretter går det slag i slag frem til søndag.

Onsdag er det utforkonkurranser, torsdag står super-G på programmet, fredag kjøres storslalåm mens det på lørdag er slalåm.

- Vi gleder oss voldsomt til avslutningen, men hvordan det til slutt går er ikke det viktigste for oss nå. Det er mye viktigere at vi får testet ut ting i forhold til det som skjer neste år, sier Arnesen til ABC Nyheter.

Søndag kjøres lagkonkurranse som blir en historisk dag for norsk alpinsport.

Norge stiller nemlig for første gang et lag i en teamøvelse. Det norske laget består av herrekjørerne Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud og søstrene Nina og Lene Løseth.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus