Skigigant med millionsmell

TAPSSLUK: Madshus har ikke tjent penger på skisalget sitt de siste fire årene. Skiselskapet sponser blant andre Ole Einar Bjørndalen. (foto: Scanpix)
TAPSSLUK: Madshus har ikke tjent penger på skisalget sitt de siste fire årene. Skiselskapet sponser blant andre Ole Einar Bjørndalen. (foto: Scanpix)

Madshus i rødt for fjerde året på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiprodusenten som sponser blant andre Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger taper penger på driften for fjerde året på rad. For 2006, 2007 og 2008 ble det endelige underskuddet til sammen 100,5 millioner.

Lån fra USA

I fjor ble driftsresultatet 4,2 millioner i minus, mens det endelige resultatet etter finansinntekter kom på 11,2 millioner i overskudd. Dette skyldes ifølge den ferske årsberetningen i hovedsak «et langsiktig lån fra morselskapet i USA».

Omsetningen til Madshus økte med åtte prosent i fjor til 158,5 millioner, og skiprodusenten fra Biri kuttet kostnader for tre millioner. Tre lagere ble blant annet samlokalisert til ett på Biri. Og det skal spares mer for å nå lønnsom drift i år.

Må bedre lønnsomheten

- Styret ser at det må iverksettes enda mer lønnsomhetsforbedrende tiltak for å oppnå et positivt driftsresultat, skriver styret i årsberetningen.

Madshus AS er eid av K2 Sport i USA, og er en av to gjenværende norske skifabrikker. Den andre er Åsnes som eies av Voss-baserte Skigutane AS, som samarbeider med Kari Traa. Åsnes Ski AS ble nylig fusjonert inn i Skigutane AS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus