Forbundstinget 2010

Senker aldersgrensen for a-lagsspill

Fra og med i år kan klubber som sliter med å gi et skikkelig tilbud til unge spillere la dem få spille på klubbens a-lag. Nå kan 14-åringer få lov til å spille på herrenivå. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
Fra og med i år kan klubber som sliter med å gi et skikkelig tilbud til unge spillere la dem få spille på klubbens a-lag. Nå kan 14-åringer få lov til å spille på herrenivå. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Nå kan 14-åringer spille herrefotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (ABC Nyheter): På Forbundstinget på Lillestrøm i dag ble det bestemt at gutter og jenter som i løpet av året fyller 15 år, kan spille a-lagsfotball. Det betyr at man senker dagens aldersgrense med ett år.

Ordningen trer i kraft allerede i år.

I henhold til dagens ordning kan det gis dispensasjon for spillere som i løpet av året fyller 15 år, men at hver søknad skal vurderes nøye ut i fra en rekke kriterier som blant annet utviklingspotensial og modenhet.

Dagens lovendring innbærer at man ikke trenger å søke om dispensasjon for spillere som i løpet av året fyller 15 år.

- Mange spillere faller mellom to stoler og har ikke et skikkelig tilbud slik ordningen er i dag.

- Det finnes kretslag, sonelag og satsingslag, men nåløyet er nå blitt så trangt for å komme igjennom at dagens talentutviklingsprogram vil bremse utviklingen til mange unge spillere, var noe av det Jølster ILs Tore Bjarne Gamborg argumenterte med foran et samlet Ting på Lillestrøm.

Også Akershus fotballkrets fremmet forslaget i dag.

Forslaget måtte ha 2/3-flertall og ble stemt igjennom med 169 mot 60 stemmer.

Forbundsstyret stilte seg i utgangspunktet positiv til lovforslaget fra Akershus fotballkrets og Jølster IL, men ønsket endringen først som en prøveordning. Dette fikk Forbundsstyret gehør for og ordningen vil i første rekke prøves ut sesongene 2010 og 2011.

På Forbundstinget i 2012 vil man ta endelig stilling til om ordningen skal implementeres som fast punkt i lovverket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus