Kampen er i gang

KAMPEN ER I GANG: Sittende presidet Sondre Kåfjord (t.v.) og valgstyrets mann, Yngve Hallén, i duell før Forbundtstinget på Lillestrøm. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter).
KAMPEN ER I GANG: Sittende presidet Sondre Kåfjord (t.v.) og valgstyrets mann, Yngve Hallén, i duell før Forbundtstinget på Lillestrøm. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter).

I helgen avgjøres det hvem som blir president i Norges fotballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (ABC Nyheter): Fotballtingets største sak, og det som opptar de aller fleste i fotball-Norge, er hvem som søndag kveld kan titulere seg som president i Norges fotballforbund (NFF).

Like før den offisielle åpningen av Forbundstinget stilte de to kandidatene, nåværende president Sondre Kåfjord og valgstyrets mann, Yngve Hallén, opp til en liten duell i regi av TV 2.

Og det var to offensive kandidater som møttes.

- Viktig med kontinuitet

Kåfjord mener han selv vil være det beste valget fordi det vil være med på å opprettholde en kontinuitet i forbundsstyret.

- Jeg mener det er viktig med kontinuitet og det er nettopp derfor jeg stiller til valg, var noe av det Sondre Kåfjord sa under duellen.

Kåfjord, som har sittet som president i NFF i seks år, gikk i fjor sommer ut og sa at han ikke ville stille til gjenvalg.

Men utpå høsten gjorde han helomvending og satser nå alt på en ny periode i sjefsstolen.

Valgstyrets kandidat, sogndølen Yngve Hallén, er så sikker på å bli valgt at han allerede har sagt opp jobben sin i Sogndal.

Vil ha nye koster inn

Hallén trakk ikke uventet frem EM-søknaden, avgangen til Karen Espelund og NFFs 2009-underskudd, som argument for at nye koster må inn i lokalene på Ullevaal stadion.

Også Hallén trakk også frem kontinuitet som et viktig element for å bli valgt.

- Jeg ønsker å være en kontinuitetsbygger, det vil si å få de personene som blir med i styret til å ville fortsette i jobben, sa Hallén.

Forbundstinget starter fredag ettermiddag og avsluttes søndag kveld.

Les også: Fotballforbundet vil straffe hardere

Les også: Utsetter ny nasjonalarena

Les også: Krever lovendringer etter drage-skandalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus