Norge presset Slovakia

Slovakiske Tomas Kopecky i kamp om pucken med norske Patrick Thoresen. (Foto: Scanpix)

Men er ute av OL etter 3-4-tap.

Norge kunne ha sikret tangering av sitt beste resultat (8.-plass i 1972) noensinne i et OL, men Slovakia stakk av med 4-3-seier i kvalifiseringen til sluttspillet.

Under Vancouver-OL har de norske spillerne vist at de aldri gir opp. Mot Slovakia så det stygt ut. De slovakiske favorittene ledet 2-0 etter scoringer i overtall som følge av at Ole-Kristian Tollefsen hadde fått matchstraff.

Roy Johansens mannskap klarte å kjempe seg tilbake i kampen. Anders Bastiansens utligning til 3-3 da 0,1 sekund sto igjen av midtperioden, ga troen på norsk seier.

Men i siste periode avgjorde Slovakia og ødela det som kunne blitt et norsk ishockeyeventyr. Norge kjempet for en utligning, men klarte det ikke.

Les alt om OL i ABC Nyheter.

Stygg takling

Kampen var bare seks minutter gammel da Tollefsen gikk hardt inn i en takling med albuen først. Lubos Bartecko mistet hjelmen og slo hodet hardt i isen.

Färjestad-spilleren blødde kraftig og ble liggende på isen i flere minutter mens han fikk behandling, før han ble båret av isen.

Tollefsen fikk matchstraff, og Norge måtte spille i undertall i fem minutter. Det utnyttet slovakene seg av. Bare ett minutt senere satte Michal Handzus inn 1-0. Nordmennene måtte fortsette med en spiller mindre på isen, og Slovakia økte til 2-0 ved Marian Gaborik kort tid etter.

Norge lot seg likevel ikke knekke. To minutter før første periode var over, kom reduseringen da Mats Zuccarello Aasen banket pucken i mål.

Det tok likevel ikke lenge før Slovakia økte igjen ved Richard Zednik, og nok en gang var det i overtall mens Mats Trygg satt i «fryseboksen» for holding.

Tente håp

I midtperioden fikk Norge tent et nytt håp da Tore Vikingstad scoret sitt fjerde OL-mål og reduserte til 2-3. I Sveits-kampen scoret Vikingstad hattrick.

På tampen av perioden kom endelig den norske utligningen. Anders Bastiansen fyrte av et skudd som gikk forbi Slovakia-keeper Jaroslav Halak og i mål i siste sekund. Da kokte det på tribunene.

Til tross for iherdig norsk innsats, endte det med tap. Miroslav Satan satte inn 4-3 etter 48.41 minutter.

Slovakia skal møte Sverige i kvartfinalen, mens Norge har spilt sin siste kamp i OL. Det endte med fire tap, men de norske spillerne bet godt fra seg til tider. Tapet for Sveits kom i forlengning.