Pål Grotnes ble overlistet til slutt mot Sveits. (Foto: Scanpix)

Hockeylandslaget tok ett poeng, men tapte i sudden death.

(ABC Nyheter) Norge-Sveits 5-4 (e.e.o.)

Det ble en jevn og tett kamp mellom Norge og Sveits, men Sveits gikk til slutt seirende ut av bataljen.

Norge virket ikke til å være våkne fra start og allerede tidlig i første periode ledet Sveits 1-0, etter først å ha bommet på et straffeslag. Etter kalddusjen kom de norske spillerne mer med og det tok ikke mer enn ti minutter før Tore Vikingstad utliknet.

Mats Zuccarello Aasen var frisk for Norge i det offensive spillet og herjet til tider med de sveitsiske backene.

I den andre perioden fant Patrick Thoresen Mads Hansen i et overtallsspill for Norge. Fra langt hold sendte Hansen pucken inn bak den sveitsiske keeperen Jonas Hiller. På dette punktet virket Norge å være bedre og mer med enn sveitserne, men i løpet av åtte minutter var Sveits tilbake i ledelsen. Først scoret Roman Wick før Raffaele Sannitz sendte Sveits i ledelsen igjen. Dette var ikke kampen de norske spillerne hadde tenkt å tape. Anført av Tore Vikingstad gikk de nordmennene på med krum nakke. De delte ut taklinger og jobbet mesterlig og to minutter før den andre perioden var over, satte Vikingstad inn sitt andre mål i kampen.

I den tredje perioden fikk Norge en merkelig utvisning. Ved et bytte var Norge seks mann på banen og dommeren ila laget utvisning, til tross for at Norge ikke tok fordel av å ha en mann mer. Sveits og Severin Blindenbacher utnyttet overtallet og scoret Sveits’ fjerde for kvelden. Som nevnt hadde ikke nordmennene lyst å tape, og Vikingstad tok ansvar.

Åtte minutter før slutt jobbet Thoresen tilbake pucken og fant Vikingstad som utliknet for Norge enda en gang.

Kampen gikk til sudden death og spill fire mot fire i fem minutter. Norge startet best og skapte sjanser, men Romano Lemm avgjorde for Sveits.

Dermed tapte Norge og endte sist i pulja med ett poeng.