Skapte nesten sensasjon

Sidney Crosby setter inn vinnermålet under straffekonken. Canada vant 3-2 over Norges neste motstander, Sveits.
Sidney Crosby setter inn vinnermålet under straffekonken. Canada vant 3-2 over Norges neste motstander, Sveits.

Sveits klarte nesten det umulige - å slå Canada i løvens egen hockeyhule. Men dessverre for sveitserne har Canada en spiller ved navn Sidney Crosby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Canada-Sveits 2-2 (3-2 etter straffer)

Canada hadde ingen problemer med knuse Norge i sin første kamp i ishockeyturneringen, men i kamp nummer to ble tøffere enn ventet.

Hjemmelaget gav seg først på 8-0 mot Roy Johansens gutter - mot Sveits slet canadierne med uttellingen og det kunne endte med en skikkelig bombe.

Men Canada har kanskje verdens beste spiller i sine rekker- 22 år gamle Sidney Crosby. Unggutten avgjorde til slutt dramaet i Canada Hockey Place.

Crosby-magi

Canada gikk tidlig opp i 2-0 og alt så rosenrødt ut for de over 19.000 elleville «Canadiens» på tribunen.

Men lille Sveits utlignet til 2-2 i midtperioden, og canadierne maktet ikke å sette inn vinnerpucken. Verken i 3. periode eller forlengning klarte «supergutta» å score tross massivt press mot slutten. Canadierne vant skuddstatistikken 47-23 etter 65 minutters effektivt spill.

Det varte og rakk i straffekonkurransen også.

Lagene bommet tre ganger hver før den kanskje aller største stjernen, Pittsburgh Penguins´Sidney Crosby, satte inn vinnerstraffen.

– Jeg bestemte meg for å gjøre det enkelt, sa Crosby, som stormet rett mot keeper og lurte ham på spaksiden, sa Crosby, som misset på en tidligere straffe.

– Jeg var fornøyd med den første redningen, men han lurte meg på den andre, sa Sveits-keeper Jonas Hiller.

Dany Heatley og Patrick Marleau hadde begge ett mål og en assist for Canada, som tapte for Sveits i forrige OL. Tross en rekke sjanser i overtall slet vertene likevel med å overliste en storspillende Hiller i Sveits-buret.

Anaheim Ducks-keeperen var kampens store spiller og reddet 45 skudd.

– Hiller vek ikke en tomme i dag, sa Crosby, som fikk blodig nese i et ublidt møte med Andres Ambuhls kølle.

Les også: Norge yppet seg mot USA

Uheldig Marleau

Ivo Ruthemann reduserte for sveitserne, før Patrick von Guntens pasning traff skøyta til Marleau og forsvant i mål bak en utmanøvrert Martin Brodeur.

Brodeur, som ble hvilt mot Norge, og Hiller var strålende i straffekonkurransen, med tre redninger hver. Brodeur ble matchvinner da han reddet sveitsernes fjerde straffe fra Martin Plüss.

Norge møter Sveits i kamp om tredjeplassen i gruppen og lettere motstander i cupspillet. Torsdagens kamp tyder på at det blir mer enn vanskelig.

Personvernpolicy