Erter på seg svenskene - igjen

BRONSEVINNER: Her klatrer en middels fornøyd Petter Northug opp på OL-pallens tredje trinn under blomsterseremonien etter bronseløpet.
BRONSEVINNER: Her klatrer en middels fornøyd Petter Northug opp på OL-pallens tredje trinn under blomsterseremonien etter bronseløpet.

Svenskene lar seg nok en gang opprøre av Petter Northugs uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har klart det igjen. Natt til torsdag ertet han på seg svenskene med følgende uttalelser om deres sprintstjerne Emil Jønsson:

- Nå kan han bærre lægg opp!

Les også: Bronse-Petter fortsatt OL-bitter

- Takler ikke presset

Og ikke nok med det. Når også Norges sprinttrener Ulf Morten Aune sa til mediene at Jönsson ikke har de rette nervene for å gå store løp, bikker det over for svenskene.

- Det er ikke første gangen en svenske ikke klarer presset. Se bare på skiskytterdamene deres, sa Aune til Expressen.se før løpet.

Les også: Gull til Marit Bjørgen

Emil Jönsson var den største favoritten før den klassiske sprinten i OL, men ble slått ut i semifinalen av Northug og Ola Vigen Hattestad. Jönsson kom på tredjeplass i heatet, men tiden var ikke god nok til å gå videre som såkalt lucky loser.

Etter løpet oppsøkte den svenske avisen Aune igjen, og treneren mente semifinalen beviste at Jönsson ikke takler det mentale trykket.

- Han falt igjennom i VM i Liberec i fjor, og nå var det samme sak igjen, sa Aune til avisen.

- Et hån

Expressen kaller uttalelsene et hån fra den norske leiren, mens Aftonbladet gjengir Northugs uttalelser med snakkeboble og tittelen «Angrepet etter Emils flopp».

Saken fortsetter under banneret


Og i kommentarfeltet under sakene er det mange kommentarer. Flere reagerer på at mediene pisker opp stemninga, men en del gir også nordmennene det glatte lag.

- Hold kjeft

«Northug må være en så tragisk og sørgelig person, slik som han bare snakker skit og ikke er det minste ydmyk», heter det i en kommentar hos Aftonbladet.

«Kan ikke bare nordmennene holde kjeft? Norge er bra på noen få vinteridretter, men hva med all annen sport?» spør en leser av Expressen.

Og hovedpersonen selv, Emil Jönsson, sier til Expressen at han var helt tom i semifinalen.

- Det var helt tomt. Som et svart hull, sier han.

Petter Northug tok bronse på sprinten, etter å ha blitt fragått i finalen av de to russerne Nikita Kriukov og Aleksandr Panzjinskij.

Personvernpolicy